Nou record de participare la Cursul European de Neuroreabilitare şi Şcoala Internaţională de Vară de Neurologie

17 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Cele două evenimente au debutat astăzi și vor continua pe parcursul a cinci zile, în format on-line, cu participarea a peste 1.200 de specialiști din 25 de țări.

 

În aceste zile are loc a 11-a ediție a Cursului European de Neuroreabilitare, care va fi urmat de ediția a 16-a a Școlii Internaţionale de Vară de Neurologie, două dintre cele mai importante evenimente științifice din domeniul Neurologiei, la nivel internațional.

Deși nici anul acesta nu se pot desfășura astfel de evenimente cu participare directă, din cauza pandemiei, cele două manifestări științifice reunesc peste 1.200 de specialiști din întreaga lume, care vor prezenta on-line cele mai recente descoperiri în domeniul Neurologiei. Printre aceștia se numără  prof. dr. Volker Homberg-Preşedinte ales al Federaţiei Mondiale pentru Neuroreabilitare, prof. dr. Natan Bornstein , membru al boardului Organizaţiei Mondiale a Accidentului Vascular Cerebral şi prof. dr. Dafin Mureşanu, preşedinte al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuro-Reabilitare.

Cele două evenimente sunt organizate de Fundaţia Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România, Institutul de Cercetare RoNeuro din Cluj-Napoca şi Academia de Ştiinţe Medicale din România, precum şi un consorţiu internaţional de universităţi, sub egida Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare şi a Federaţiei Mondiale de Neuroreabilitare.

 

Dr. Dafin Muresanu

Inițiatorul și coordonatorul celor două manifestări științifice, dr. Dafin Mureșanu, spune că un accent deosebit va fi pus pe programele, competenţele medicale şi strategiile de dezvoltare din sfera neuroreabilitării, a cărei aplicabilitate şi-a demonstrat în ultimii ani, având un rol fundamental în eficientizarea tratamentelor şi metodelor de recuperare a pacienţilor cu afecţiuni neurologice. „De asemenea, în cadrul manifestării ştiinţifice, o altă componentă esenţială va fi reprezentată de noutăţile aduse în prevenţia, tratarea şi monitorizarea accidentului vascular cerebral în protecţia sănătăţii creierului, în tratarea traumatismelor cranio-cerebrale, sau noutăţi referitoare la boli precum Alzheimer sau Parkinson. O altă componentă esenţială a manifestării ştiinţifice va fi reprezentată de ramura bolilor neurologice rare. În cadrul acestui maraton ştiinţific medical din domeniul neurologiei va fi prezentat în premieră şi un ghid care va veni în sprijinul medicilor implicaţi în tratarea pacienţilor cu AVC prin luarea unor decizii clinice moderne ce vizează recuperarea şi neuroreabilitarea acestor bolnavi”, a declarat dr. Dafin Mureșanu.

 

Acesta a mai precizat că decizia de a desfășura cele două evenimente în mediul on-line a fost luată ținând cont de condițiile restrictive impuse de pandemie inclusiv de restricțiile de călătorie, care ar fi îngreunat sau ar fi făcut imposibilă deplasarea multora dintre specialiștii care și-ar fi dorit să ajungă la București.

Această situație are însă și o parte bună, pentru că astfel este posibilă participarea unui număr mai mare de specialiști și astfel s-a atins anul acesta un nou record de participare. Este vorba de peste 1.200 de specialiști din 25 de țări, care vor avea acces la cele două manifestări prin intermediul platformei Zoom.

Prin importanţa şi diversitatea domeniilor neurologice abordate, prin amploarea evenimentului, dar mai ales prin valoarea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate de către autorii lor – cercetători de top din mari centre universitare ale lumii – putem afirma că această serie de evenimente contribuie cu adevărat la avansarea cunoaşterii în universul medical” – a mai declarat dr. Dafin Mureșanu în deschiderea lucrărilor.

 


Adaugati un comentariu


 

*