Priorități medicale în tratarea pacienților cronici, dezbătute la cea de-a 10-a ediție a Healthcare Forum

16 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Evenimentul are loc în format hibrid și se va concentra pe identificarea modurilor în care sistemele de sănătate pot răspunde mai bine nevoilor pacienților non-COVID și asigură accesul continuu și universal la serviciile medicale pentru toate celelalte categorii de pacienți.

 

Aspen Healthcare Forum 2021, ajuns la cea de-a zecea ediție, reunește marți, 19 octombrie, la Sala „Nicolae Iorga” a Palatului Parlamentului, factorii de decizie, specialiști de renume și cercetători din sectorul medical, reprezentanți ai organizațiilor de pacienți, experți naționali și internaționali din domeniul sănătății, reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și ai mediului academic, ai tehnologiei din domeniul medical și ai sectorului farmaceutic, precum și lideri din industrie angajați în dezvoltarea politicilor de sănătate. „Ediția din acest an va avea loc în contextul recuperării după pandemia SARS-COV-2, care a avut implicații de anvergură pentru sectorul sănătății și nu numai. În timp ce combaterea pandemiei trebuie să rămână, fără îndoială, o prioritate a sistemelor de sănătate din întreaga lume, este crucial ca sistemele de sănătate să continue să asigure accesul neîntrerupt la serviciile medicale pentru toate celelalte categorii de pacienți, în special a pacienților cronici. Aspen Healthcare Forum 2021, organizat într-un format hibrid, se va concentra pe explorarea modurilor în care sistemele de sănătate pot răspunde mai bine nevoilor pacienților non-COVID și asigură accesul continuu și universal la serviciile medicale pentru toate celelalte categorii de pacienți”, se menționează pe pagina evenimentului.

 

Evenimentul este organizat de Aspen Institute România Healthcare & Quality of Life Program, în parteneriat cu Roche, Alliance Healthcare, Pfizer, Sanofi, Astra Zeneca, cu sprijinul ministerelor Sănătății și Afacerilor Externe, a Grupului de lucru pentru combaterea cancerului din Parlamentul României, reprezentanța Comisiei Europene în România, CNAS; Institutul Matei Balș, Școala Națională de Sănătate Publică, Institutul Național de Sănătate Publică și cu implicarea Fundației Renașterea, Think Pink Europe, Societatea Română pentru Strategii de Vaccinare și Promovarea Sănătății, Societatea Română pentru Microbiologie. 

Forumul pune în dezbatere o abordare strategică, participanții la discuții analizând cum ar trebui să arate Planul național românesc de combatere a cancerului, în urma transpunerii în legislația românească a Planului European de Combatere a Cancerului (PECC). Prin schimbul de idei între reprezentanții Grupului de lucru pentru combaterea cancerului din Parlamentul României și omologii lor din Parlamentul European și Congresul SUA se va contura Planul Național, în conformitate cu planul internațional și cele mai bune practici și se vor identifica posibilități de coolaborare în domeniu.

 

În deschiderea evenimentului, conf. univ. dr. Diana Loreta Păun – Consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația prezidențială din România, dr. Andrei Baciu – secretar de stat în Ministerul Sănătății și Hans Kluge – Director regional OMS pentru Europa vor vorbi despre modul în care autoritățile din România, din Europa și din lume se implică și susțin cercetarea, tratamentele inovative, dar mai ales accesul pacienților Covid și non-Covid la serviciile de sănătate.

Prof. Dr. Cristian Vlădescu – director, Școala Națională de Sănătate Publică, va modera discuțiile despre Îmbunătățirea accesului la serviciile medicale pentru pacienții cronici, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2”, în încercarea de a se identifica modalitățile prin care sistemele de sănătate pot asigura accesul continuu și universal la serviciile medicale pentru toate categoriile de pacienți, cu accent pe nevoile pacienților cronici. Vor avea intervenții pe această temă Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila – vicepreședinte Camera Deputaților /președinte Aspen Healthcare & Quality of Life Advisory Board, Adela Cojan – președinte interimar Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Radu Gănescu – președinte COPAC, Claudia Fleischer – Director General Roche România, Iulia Ionescu – Country Lead Sanofi România & Moldova și Iulian Trandafir – CEO, Alliance Healthcare România / membru Aspen Board.

 

Evoluțiile din domeniul biotehnologiei și inteligenței artificiale, cu rol proeminent, sinergic și accelerat în dezvoltarea domeniului medical, a diagnosticelor și terapiilor, vor fi abordate în cadrul temei „Modelarea viitorului asistenței medicale: perspective pentru România”, moderată de Adrian Bot – MD, Ph.D., vicepreședinte Kite Pharma, membru Aspen.

Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei – senator și rector al UMF Târgu Mureș, dr. farm. Robert Ancuceanu – președinte al Agenției Naționale pentru Medicamente și Dispozitive Medicale din România, prof. univ. dr. Simona Ruță – prorector pentru Cercetare Științifică din cadrul UMF „Carol Davila” București și Gabriel Dina – manager afaceri corporative Pfizer vor analiza catalizatorii cheie ai unei întreprinderi biotehnologice de succes în general, precum și perspectivele României în acest domeniu, în context regional. Se vor identifica posibile domenii strategice de investiții – inclusiv infrastructură, noi tehnologii, educația forței de muncă, proprietate intelectuală și mediu legislativ – care ar putea oferi valoare adăugată, contribuind la apariția unui sector biotehnologic de succes, consolidând rezistența sistemului de sănătate pe termen lung pe termen lung, precum și creșterea economică.

 

Oncologia, deja o prioritate la nivelul Uniunii Europene, ar trebui să fie o prioritate și pentru România. Pentru discuții despre noua paradigmă privind situaţia actuală raportată la bolile oncologice și cum trebuie să arate Planul național de combatere a cancerului”, realizat în Parlamentul României, sub coordonarea Grupului de lucru pentru Combaterea Cancerului, dr. Marius Geantă – președinte și cofondator al Centrului pentru inovație în medicină aduce la aceeași masă experți naționali și internaționali.

Clara Volintiru – profesor asociat la Universitatea de Studii Economice București  și director Aspen New Economy & Society Program, prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu – specialist în oncologie și președinte al Grupului de lucru pentru combaterea cancerului din Camera Deputaților, Onorabila Debbie Dingell – membru al Camerei Reprezentanților SUA și al Comisiei de analiză a mortalității cancerului din Congresul SUA, dr. Cristian Bușoi – europarlamentar, președinte al intergrupului „Cancer” din Parlamentul European, Mihaela Geoană – fondator și președinte al Fundației Renașterea  și al „Think Pink Europe” și Nick Guldemond – cercetător principal, Centrul Medical al Universității Leiden – vor discuta despre accesul rapid la diagnostic și tratament pentru cancer și despre un cadru de bune practici în oncologie și o legislație completă și actualizată. Discuțiile se vor concentra pe o abordare strategică către un Plan Național românesc atât de necesar pentru combaterea cancerului, prin schimbul de idei și cele mai bune practici între reprezentanții Grupului de lucru pentru combaterea cancerului din Parlamentul României și omologii lor din Parlamentul European și Congresul SUA, identificând perspective de cooperare între grupuri.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*