Provocare la mișcare, în scop caritabil și ecologic

17 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Oricine iese mâine la o tură de alergare sau la o simplă plimbare  de week-end poate face o faptă bună în beneficiul pacienților incurabili și al copiilor cu boli grave.

 

Mișcarea și activitatea fizică sunt două dintre condițiile principale pentru a avea un stil de viață sănătos, iar în ultima vreme au devenit și un mijloc de a-i ajuta pe cei aflați în suferință. Astfel, tot mai multe competiții sportive dedicate amatorilor și profesioniștilor au și un caracter caritabil, promovând diferite cauze și contribuind la strângerea de fonduri în beneficiul pacienților care se luptă cu diferite afecțiuni.

Odată cu pandemia, a apărut un nou concept constând în competiții virtuale, în care participanții aleargă sau fac mișcare pe cont propriu, distribuind apoi dovada activității înregistrate cu ajutorul uneia din numeroasele aplicații mobile de monitorizare a activităților fizice. O astfel de competiție virtuală va avea loc mâine la inițiativa Rompetrol, în colaborare cu asociația Magic și Hospice Casa Speranței. Run&Care este o provocare adresată tuturor celor care vor să facă mișcare, indiferent dacă aleargă sau merg la pas, oferindu-le posibilitatea ca astfel să vină în ajutorul copiilor cu afecțiuni grave sau incurabile aflați în grija celor două asociații.

 

Cei interesați să participe nu trebuie decât să iasă să alerge sau să se plimbe ca de obicei, înregistrându-și activitatea cu o aplicație dedicată și postând-o apoi pe rețelele de socializare însoțită de haștagurile #rompetrolmagic și #rompetrolhospice.

Nu este vorba de o competiție în adevăratul sens al cuvântului, pentru că nu vor exista clasamente și câștigători, ci doar de o provocare adresată cât mai multor persoane, de a profita de ultimele zile frumoase ale toamnei pentru a face mișcare și a-i ajuta pe alții care și-ar dori același lucru, dar nu pot din cauza bolilor de care suferă.

Activitatea poate fi înregistrată pe parcursul zilei de mâine oricând în intervalul orar 5.00 -22.00 fără să conteze traseul sau viteza. Singura condiție este ca distanța parcursă să fie de cel puțin 2 kilometri, indiferent că este vorba de o alergare sau de o plimbare la pas.

 

Însă, cu cât distanța va fi mai mare, cu atât ajutorul acordat va fi mai consistent, pentru că este important să se strângă la final un număr cât mai mare de kilometri parcurși. Toate postările cu haștagurile #rompetrolmagic și #rompetrolhospice vor fi centralizate, iar kilometrii parcurși de fiecare participant se vor contabiliza făcându-se la final suma totală a distanțelor parcurse. Pentru fiecare kilometru parcurs, compania Rompetrol va dona celor două asociații umanitare câte un litru de combustibil pentru mașinile voluntarilor care asigură transportul la spital al copiilor cu afecțiuni grave precum și transportul de la spital acasă.

Cei de la asociația Magic și-au format deja o echipă și îi invită pe toți cei care doresc să li se alăture să se întâlnească mâine dimineață la ora 9.30 la intrarea în parcul Herăstrău dinspre stația de metrou Aviatorilor, pentru a alerga sau a se plimba împreună.

Nu în ultimul rând, acțiunea are și un caracter ecologic, din acest punct de vedere fiind important să se strângă cât mai mulți participanți. Aceasta, pentru că cei de la Rompetrol și-au luat angajamentul de a planta câte un copac pentru fiecare participant care va lua parte la cursă.

 


Adaugati un comentariu


 

*