Reprezentanții mediului de afaceri se oferă să sprijine campania de vaccinare anti-Covid

19 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Investitorii români și străini reuniți în cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României cer însă politicienilor și autorităților să-și concentreze eforturile în promovarea beneficiilor vaccinării și să ia măsuri ferme, după modelul celorlalte state europene.

 

Reprezentanții investitorilor români și străini care desfășoară afaceri în România își exprimă îngrijorarea cu privire la efectele negative pe care actuala situație epidemiologică le are deja asupra activităților economice și a vieții sociale și își reafirmă disponibilitatea de a sprijini autoritățile în derularea campaniei de vaccinare.

Un semnal în acest sens vine din partea Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), ce reunește opt asociații de business din România ce desfășoară activități în toate domeniile economice, inclusiv cel al serviciilor medicale private. Într-un comunicat transmis de Consiliul Director la coaliției se arată că aceasta susține vaccinarea împotriva Covid-19 și își reînnoiește angajamentul de a se implica în creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la vaccinare și în acțiuni concrete în sprijinul activității de vaccinare. Totuși, aceste eforturi sunt zadarnice fără o implicare a politicienilor și a autorităților, subliniind că „mediul de afaceri face un apel către toţi vectorii de decizie şi de influenţă din societate să contribuie la eforturile de convingere a populaţiei să apeleze la vaccin, singura soluţie de ieşire din această criză. Asociaţiile membre CDR au susţinut în diferite moduri eforturile instituţiilor statului de a îmbunătăţi accesul la vaccinuri şi vaccinare, şi o vor face în continuare”, se arată în document.

 

Membrii CDR spun că este momentul ca forțele politice să lase la o parte animozitățile și își unească eforturile în acest scop, iar Guvernul să se concentreze mai mult pe promovarea beneficiilor pe care le are vaccinarea și pe accelerarea campaniei de imunizare și să dea dovadă de „maturitate în luarea deciziilor”.

Într-o perioadă dificilă ca aceasta, în care ne confruntăm cu mai multe crize simultan, inclusiv cu cea sanitară, este nevoie de maturitate în adoptarea deciziilor, de solidaritate în acţiunile importante, de un apel unitar pro-vaccinare. Învingerea pandemiei este un efort comun şi doar împreună – mediu de afaceri, autorităţi, presă, cetăţeni – ne putem proteja de pierderile cauzate de pandemie. Considerăm că e momentul ca forţele politice să îşi unifice glasul în susţinerea vaccinării, iar toate instituţiile statului, inclusiv presa, să demonstreze echilibru şi responsabilitate în transmiterea mesajelor către populaţie”, atrag atenția reprezentanții mediului de afaceri.

 

Totodată, aceștia susțin că modul defectuos în care estre gestionată această criză sanitară, inclusiv campania de vaccinare, va avea efecte pe termen mult mai îndelungat, iar această neîncredere în vaccinuri indusă populației va prolifera. De aceea, este nevoie de o mai bună implicare a autorităților, care nu trebuie să ezite să ia și măsuri ferme, care ar putea fi nepopulare în rândul celor care refuză vaccinarea, dar care au avut efect în celelalte state europene.

Modul în care România gestionează această criză, care atinge niveluri catastrofice, va influenţa încrederea generală a populaţiei în prevenţie pe termen lung. Este necesară reevaluarea eforturilor şi investiţiilor direcţionate în prevenţia prin vaccinare împotriva bolilor transmisibile şi a celor ce pot fi prevenite în acest mod. România are nevoie de dezvoltarea unei strategii naţionale de Sănătate orientată spre prevenţie, susţinută de investiţii coerente şi planuri sustenabile, alături de crearea unei culturi a prevenţiei la nivel societal, prin educarea şi informarea publicului larg. Guvernul trebuie să continue eforturile de comunicare a beneficiilor vaccinării, dublate însă de măsuri ferme, după modelul statelor europene, mai ales acum, când continuitatea activităţii economice şi a vieţii sociale este semnificativ afectată”, concluzionează reprezentanții CDR.

 


Adaugati un comentariu


 

*