Zentiva scoate acțiuni la vânzare pe Bursă

19 februarie 2018 | 0 comentarii |

Pachetul, care reprezintă 18,32% din capitalul social al companiei farmaceutice, va fi disponibil pe piață începând de mâine.

 

Compania farmaceutică Zentiva NV, acţionarul majoritar al Zentiva SA (simbol bursier SVD), a anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), că va iniția o ofertă publică de cumpărare în vederea achiziţionării tuturor acţiunilor societăţii, aflate în circulaţie, şi care nu sunt deţinute de aceasta şi de persoanele cu care acţionează în mod concertat.

Oferta va fi valabilă începând de mânie, 20 februarie pâna pe data de 5 aprilie, preţul de cumpărare oferit pentru fiecare acţiune Zentiva fiind de 3,5 lei pe acţiune.

În total, vor fi scoase la vânzare un număr de peste 76,377 milioane de acţiuni, reprezentând 18,32% din capitalul social al societăţii. În comunicatul postat pe site-ul Bursei de Valori București se mai menționează că intermediarul ofertei publice de cumpărare a fost desemnat BRD – Groupe Societe Generale.

 

Zentiva a raportat pentru anul trecut un profit net de 86,298 de milioane de lei, în creştere cu circa 18% faţă de cel realizat în 2016, care s-a situat la 73,139 de milioane de lei.

Cifra de afaceri obţinută anul trecut de companie se ridică la 458,598 de milioane de lei, cu 9,19% mai mare comparativ cu cea din 2016, respectiv 420,004 milioane de lei.

În același timp, profitul operaţional s-a ridicat la 104,301 milioane de lei, de asemenea pe plus cu 16%, raportat la cel din 2016, care s-a situat la 89,946 de milioane de lei, fiind influenţat pozitiv, în special de creşterea vânzărilor, atât pe piaţa locală, cât şi la export.

În 2017, profitul net pe acţiune a fost de 0,20697 lei, în creştere faţă de cel realizat în anul precedent, de 0,17514 lei.

 

Zentiva NV este o companie de medicamente generice cu una dintre cele mai rapide evoluţii din Europa, ocupând locul 4 în Europa de Est și având o poziţie de lider în Cehia, Slovacia şi România, în vreme ce în Europa de Vest ocupă locul 6. Compania, cu sediul situat în centrul Europei, operează în prezent în 50 de pieţe şi are acces la o populaţie ţintă de peste un miliard de persoane.

Compania este parte a grupului Sanofi-Aventis, subsidiară a Sanofi, începând cu luna martie 2009, iar portofoliul său de produse acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecțiunilor inflamatorii, durerii, infecțiilor și bolilor sistemului nervos central, precum și asupra bolilor gastrointestinale și urologice.

 


Adaugati un comentariu


 

*