Vizită diplomatică la Antibiotice Iași

10 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Ambasadorul Vietnamului s-a întâlnit cu reprezentanții companiei care furnizează un sfert din exporturile României către țara sa.

 

În cursul acestei săptămâni compania farmaceutică Antibiotice Iași a avut parte de vizita șefului unei misiuni diplomatice, căruia i-au fost prezentate facilitățile de producție ale medicamentelor care ajung pe piața din țara sa. Este vorba de ambasadorul Vietnamului, Dang Tran Phong, țară care constituie o importantă piață de desfacere pentru companiei ieșeană. Conform statisticilor, un sfert din exporturile care ajung în Vietnam, din România, este reprezentat de produse farmaceutice care provin de la Antibiotice Iași, intenția companiei și a autorităților vietnameze fiind aceea de a diversifica și mai mult această gamă de produse. La acest moment, Antibiotice Iași exportă pe piața din Vietnam 17 produse proprii și intenționează ca, pe termen mediu, să înregistreze peste 25 de produse din arii terapeutice diverse, precum antiinfecțioase sterile pentru consumul din spitale, medicamente cardiovasculare, dermatologice și pentru sănătatea femeii.  Piața din Vietnam reprezintă pentru compania ieșeană o afacere de peste 10 milioane de dolari, piață care este în creștere de la an de an, atât ca volume tranzacționate, număr de produse înregistrate, cât și ca oportunități de afaceri.

De cealaltă parte, și pentru piața din această țară, Antibiotice Iași constituie un furnizor foarte important, acesta fiind unul dintre motivele pentru care ambasadorul Dang Tran Phong a vizitat sediul companiei și a avut discuții cu reprezentanții acesteia.

 

Ambele părți s-au declarat mulțumite de buna colaborare comercială dintre compania ieșeană și mediul de afaceri din Vietnam, interlocutorii exprimându-și dorința de a consolida aceste relații. S-a discutat, de asemenea, despre  o serie de oportunități de dezvoltare a afacerii companiei ieșene în Vietnam, prin cooperare cu distribuitorii locali, având în vedere că piața de medicamente vietnameză are multe similitudini cu piața farmaceutică din România.

Diplomatul a avut și ocazia de a vizita Secția Capsule, unde se produc anual peste 50 de milioane de unități care ajung pe piața din Vietnam, acesta precizând că cererea pentru astfel de produse este mare și încurajându-i astfel pe reprezentanții companiei să dubleze exporturile în perioada mandatului său.

Antibiotice Iași a ajuns pentru prima dată pe piața din Vietnam în anul 2001, când a fost făcut aici primul export de Nistatină.

 

Ulterior, în 2004, au fost demarate înregistrările pentru primele produse sterile injectabile, antiinfecțioase peniciline, iar în 2016 Antibiotice a deschis propria reprezentanță în capitala Hanoi. În toată această perioadă, compania farmaceutică din România a dezvoltat în Vietnam un model de business de succes, bazat pe o cunoaștere aprofundată a pieței și a partenerilor de afaceri. Noul acord de liber schimb încheiat între Uniunea Europeana și Vietnam își propune eliminarea a aproximativ 65% din taxele vamale, fapt ce va consolida acest model de business. Într-un comunicat al companiei se arată că „având în vedere că în prezent taxele vamale pentru medicamentele exportate de Antibiotice în Vietnam sunt cuprinse între 5% și 15%, această măsură va impacta pozitiv ambele părți. Astfel, un procent tot mai mare din populația Republicii Vietnam va beneficia de scheme de tratament accesibile ca preț, cu medicamente de calitate la standarde europene, marca Antibiotice Iași”.

De asemenea, acordurile privind liberalizarea investițiilor și protecției proprietății intelectuale vor încuraja proiectele de viitor ale companiei, prin încheierea de parteneriate cu producători locali din Vietnam pe diverse etape de fabricație sau pe transfer de tehnologie, se mai precizează în document.

 


Adaugati un comentariu


 

*