Campanie de susținere a părinților care au copii cu boli grave

19 februarie 2021 | 0 comentarii |

Proiectul aparține Asociației Magic și își propune să ajute acești părinți să își depășească temerile, încurajându-i totodată să apeleze la ajutor ori de câte ori au nevoie.

 

Asociația Magic, recunoscută pentru proiectele sale în beneficiul copiilor cu afecțiuni grave, a anunțat demararea unei noi campanii, adresate de această dată părinților acestor copii, care trec la rândul lor printr-o perioadă foarte dificilă, odată cu stabilirea diagnosticului sever.

Campania a fost denumită sugestiv „Super Părinți” și este derulată cu sprijinul benevol al agenției Heraldist & Wondermarks, inițiatorii dorindu-și să ajungă la aceşti părinţi, să îi ajute să îşi depăşească temerile şi să apeleze la ajutor prin acest sistem de sprijin gândit pentru ei, în care se pot înscrie fără să fie judecaţi.

Când un copil este diagnosticat cu o afecţiune severă, viaţa întregii familii se schimbă radical. Izolarea de ceilalţi, distanţarea, teama de a fi stigmatizaţi, ruşinea, sunt situaţii cu care se confruntă părinţii copiilor cu boli grave. Din acel moment, părinţii practic îşi dedică tot timpul îngrijirii copiilor. Însă, alături de ei sunt mulţi oameni care vor să ajute şi să îi susţină. Există deja un loc în care oamenii care pot să ofere ajutor se pot întâlni cu familiile copiilor cu afecţiuni grave. Trebuie doar să încurajăm părinţii să apeleze la el, ca să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii. Mesajele campaniei sunt un apel transmis acestor părinţi de a cere ajutor şi o confirmare a faptului că nu sunt singuri în această luptă. Campania le reaminteşte că fiecare dintre ei merită o viaţă cât mai aproape de normalitate” – se arată într-un comunicat al asociației Magic.

 

Campania se bazează în principal pe comunicare, prin intermediul său dorindu-se ca cei mai mulți părinți aflați într-o astfel de situație să afle despre Rețeaua de Solidaritate lansată de asociația Magic, precum și despre aplicația MagicHELP, prin intermediul căreia părinții aflați într-o astfel de situație pot solicita sprijin, iar persoanele sau companiile care doresc să ajute se pot pune la dispoziția lor cu diferite servicii.

Aplicația a fost lansată în 2019 de asociaţia Magic, cu scopul de a aduce împreună categoriile de oameni care au nevoie unii de alţii – familiile copiilor bolnavi şi partenerii care pot oferi gratuit un produs ori serviciu. Aceasta este o completare adusă celorlalte proiecte ale asociaţiei precum MagicHOME sau MagiCAMP, iar prin intermediul său, părinţii pot accesa gratuit ajutor in toata ţara din partea partenerilor în diverse forme.

 

Din această Reţea a Solidarităţii fac deja parte parteneri precum Novotel, Lifebox, Kineto Bebe, Kilostop Junior, Clinica Medicală Bucovina, Optiela, DigiRay, Hotel Premier Cluj şi mulţi alţii, iar lista este permanent deschisă.

Atunci când ai un copil grav bolnav, întreaga ta viaţă se roteşte în jurul nevoilor acestuia: drumuri nesfârşite la tratament sau terapie, alimentaţie costisitoare, educaţie adecvată. Am văzut de prea multe ori la Magic cum părinţii copiilor grav bolnavi se transforma în umbre împovărate de griji. Noi credem că sunt supereroi şi vrem să îi aducem în lumină pentru ca toată lumea să le cunoască curajul şi puterea. Sperăm ca noua campanie Super Părinţi sa ajungă la toţi părinţii care îşi îngrijesc cu dragoste şi răbdare infinită copiii bolnavi şi să îi convingem ca este în regula sa primească ajutor. Noi nu putem să ducem aceasta misiune în locul lor, însă putem face tot ce ne stă în putere să le facem viaţa un pic mai uşoară. De asemenea îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care ar putea oferi un produs sau un serviciu gratuit oriunde în ţară”, au transmis inițiatorii campaniei, prin intermediul aceluiași comunicat.

 


Adaugati un comentariu


 

*