Se caută parteneri pentru rețeaua națională de sprijin pentru familiile cu copii grav bolnavi

29 iunie 2020 | 0 comentarii |

Asociația Magic, inițiatoarea acestui demers, a anunțat lansarea unei aplicații speciale și a făcut un apel către partenerii locali, pentru a se alătura acestei rețele și a veni în ajutorul familiilor care au nevoie de ajutor.

 

Asociația Magic, recunoscută pentru o serie de proiecte derulate în sprijinul copiilor bolnavi, dintre care cele mai cunoscute sunt MagiCAMP și MagicHOME, a anunțat că întreprinde un nou demers în scopul ajutorări familiilor cu copii grav bolnavi. De această dată este vorba de o rețea națională formată dintr-o serie de parteneri care s-au alăturat acestui proiect și care oferă sprijin emoțional și material acestor familii care cer ajutor. Rețeaua funcționează în baza unei aplicații special create – MagicHelp – prin intermediul căreia familiile care au nevoie de sprijin pot accesa bunuri și servicii gratuite puse la dispoziție de acești parteneri locali.

Reprezentanții asociației spun că este vorba de primul proiect de acest gen din România, iar aplicația are deja peste 1.500 de beneficiari – membri ai familiilor copiilor cu cancer, boli neuro-motorii, malformaţii ale sistemului cardio-circulator, insuficienţe renale cronice, hepatite, diabet de tip I, lupus, boli cronice intestinale, boli metabolice congenitale, epilepsii, paralizii, hidrocefalii, arsuri grave, autism, sindrom Down, alte tulburări de dezvoltare sau boli cronice grave, care necesită tratament pe termen lung.

Când un copil este diagnosticat cu o afecţiune gravă, viaţa întregii familii este dată peste cap. Consecinţele diagnosticului sunt amplificate acum, în contextul epidemiei de Covid – 19. Ne dorim ca nicio familie din Romania cu un copil bolnav să nu mai treacă prin asta singură”, transmit reprezentanții asociației, printr-un comunicat.

 

Decizia lansării acestei rețele are la bază rezultatele unui studiu efectuat în luna mai a acestui an, în rândul a 185 de familii cu copii bolnavi, rezultate ce arată că în două din trei cazuri, pandemia a adus noi dificultăţi în accesarea investigaţiilor medicale, a tratamentului sau a serviciilor de recuperare, dar şi în asigurarea regimului alimentar al copiilor. Totodată, în una din trei familii, cel puţin unul dintre părinţi şi-a pierdut locul de muncă, lucrează cu normă redusă sau a intrat în şomaj tehnic, iar astfel, costurile financiare şi emoţionale ale diagnosticului sunt şi mai apăsătoare ca urmare a pandemiei.

Copiii cu afecţiuni grave sunt mai vulnerabili acum ca oricând. Măsurile de distanţare socială şi protecţie împotriva infectării cu Covid – 19 sporesc costurile bolii, iar povara financiară şi emoţională a familiei devine şi mai grea. Am dezvoltat aplicaţia mobilă MagicHELP, pentru a veni în sprijinul familiilor copiilor cu afecţiuni grave împreună cu firmele partenere din toată ţara. Aplicaţia este o punte între familii şi companii care pot să ajute, oferind bunuri şi servicii gratuite”, mai spun reprezentanții asociației.

 

Fiecare partener care s-a alăturat proiectului Rețeaua de Solidaritate decide asupra numărului de bunuri sau servicii pe care îl poate oferi gratuit, lunar. Orice ajutor este bine venit, indiferent dacă este vorba de mâncare, cazare, transport, servicii de consiliere psihologică sau juridică, servicii stomatologice, de optometrie, logopedie, recuperare medicală, educaţie, traduceri, frizerie, reparaţii auto sau orice altceva ce ar putea veni în sprijinul acestor familii. Accesarea serviciilor de către beneficiari se face simplu, prin intermediul aplicaţiei MagicHELP, înscriindu-se pe site-ul dedicat, după care pot accesa ajutorul de care au nevoie on-line sau luând legătura direct cu parteneul care oferă serviciul respectiv.

În acest moment, Asociaţia Magic este în căutarea de parteneri locali la nivel naţional, pentru a putea ajuta cât mai multe familii din oraşele mici ale ţării, unde nevoia de sprijin este acută. Până acum, majoritatea partenerilor care s-au alăturat proiectului sunt din oraşe mari precum Bucureşti, Cluj sau Iaşi. Cei care vor să se alăture Rețelei de solidaritate o pot face înscriindu-se pe site-ul magicHelp.ro, oferindu-și astfel serviciile în zona în care își desfășoară activitatea.

 


Adaugati un comentariu


 

*