Cartierul Poștă iese din carantină

17 mai 2020 | 0 comentarii |

Autoritățile din sănătatea publică buzoiană apreciază că odată atinsă perioada maximă de incubație și neînregistrîndu-se cazuri noi în afara focarului sunt îndeplinite condițiile de ridicare a carantinei.

 

Prefectura Buzău a anunțat, în acastă seară, că Direcția Județeană de Sănătate Publică a înaintat Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, solicitarea de ridicare a măsurii de carantină în cartierul Poștă, începând din noaptea de duminică spre luni, 17/18 mai, întrucât, potrivit normelor OMS, cele „14 zile considerate perioada maxima de incubație a infectiei și neînregistrându-se nicio altă îmbolnăvire în afara focarului, se consideră că șansa de a avea un eveniment de amploare mult mai mare a fost depășită și, deci, măsura cu privire la carantinare poate fi ridicată”.

Potrivit aceleiași surse, cererea a fost aprobată, astfel încât carantina va fi ridicată, iar de luni, cei aproximativ 2.000 de locutori ai cartierului Poștă se vor putea bucura de aceeași libertate de deplasare ca și ceilalți ocuitori ai municipiului. De altfel, ei s-au relaxat, în felul lor, chiar înainte înainte de încetarea stării de urgență. Mulți dintre ei nici măcar nu au mai considerat că trebuie să se protejeze, așa că au ieșit în grupuri pe străzi, s-au plimbat, au participat la diferite activități sportive sau au mers la magazine relaxați, fără măști sau mănuși de protecție.

 

Mulți dintre locuitorii cartierului susțin chiar că măsura carantinării a fost una exagerată și nu era necesară decât în cazul contacților direcți ai „pacientului zero” depistat infectat cu noul coronavirus în cartierul Poșă din municipiul Buzău.

În focarul din acest cartier și în zone unde locuiesc contacți ai acestor localnici au fost efectuate 85 de teste RT-PCR pentru depistarea noului coronavirus, iar 52 dintre acestea au confirmat prezența virusului.

Reamintim că responsabil pentru această situație este considerat un bărbat de 41 de ani care locuiește în cartier și care a ignorat recomandările și interdicțiile de distanțare socială și de deplasare, s-a întâlnit cu persoane din zone de focar și apoi a plimbat coronavirusul timp de o săptămână prin cartier și prin oraș, fără să se gândească la consecințe.

În total, județul Buzău înregistrează, duminică seară, 119 cazuri de persoane infectate cu noul virus, din care peste 20 au fost declarate vindecate.

 


Adaugati un comentariu


 

*