Rețeaua MagicHelp caută parteneri în Buzău, pentru a ajuta copiii cu boli grave

La nivelul județului, peste 100 de copii grav bolnavi și familiile acestora au nevoie de sprijin, iar pentru asta este nevoie de implicarea unor oameni cu suflet mare.

 

La finalul lunii iunie a luat ființă rețeaua națională de sprijin pentru familiile cu copii grav bolnavi MagicHelp – o inițiativă a asociației Magic, recunoscută pentru proiectele sale umanitare în beneficiul copiilor cu afecțiuni grave. MagicHelp este cel mai nou proiect al asociației, care își propune crearea unei rețele cât mai puternice la nivelul tuturor județelor din țară, formate din parteneri locali care să ofere sprijin de orice fel familiilor care au copii diagnosticați cu afecțiuni grave. Orice formă de ajutor este bine venită, fie că e vorba de sprijin material, consiliere psihologică sau de asigurarea anumitor servicii  și facilități pentru aceste familii. Fiecare partener care se alătură proiectului decide asupra numărului de bunuri sau servicii pe care îl poate oferi gratuit, lunar, iar accesarea serviciilor de către beneficiari se face prin intermediul platformei MagicHelp, înscriindu-se pe site-ul dedicat, după care pot accesa ajutorul de care au nevoie on-line sau luând legătura direct cu partenerul care oferă serviciul respectiv.

La nivelul județului Buzău au fost identificați peste 100 de beneficiari ai rețelei, fiind vorba de copii cu afecțiuni grave și familiile acestora, care au nevoie de sprijin. Din păcate, până la acest moment, doar un singur partener din județ s-a alăturat rețelei, fiind vorba de Eduteka, partener care organizează lunar ateliere educativ-recreative pentru aceste familii și copiii lor.

 

Totodată, alte trei companii locale sunt în curs de înregistrare pe platforma informatică, însă reprezentanții asociației Magic spun că au nevoie de mai mulți parteneri la nivelul județului, pentru a putea satisface mare parte din nevoile celor peste 100 de beneficiari. Lista partenerilor de care rețeaua MagicHelp mai are nevoie la nivelul județului Buzău include un restaurant, un frizer, un stomatolog, un kinetoterapeut, un cofetar, un mecanic auto și un profesor. De asemenea proiectului i se poate alătura orice persoană sau companie care poate să ofere lunar un produs sau un serviciu ce ar putea veni în ajutorul acestor familii. Chiar și cei care nu pot oferi vreun sprijin pot contribui cu ceva, transmițând mai departe mesajul lansat de coordonatorii rețelei, astfel încât acesta să ajungă în atenția cât mai multor persoane.

 

Sanatateabuzoiana.ro a răspuns acestui demers prin mediatizarea apelurilor făcute de MagicHelp, atât la momentul înființării rețelei, cât și acum, când este nevoie de parteneri la nivelul județului, și îi îndeamnă pe cititorii săi să transmită această informație mai departe sau să se înscrie ca parteneri pe site-ul rețelei, în cazul în care pot contribui în vreun fel. Orice ajutor poate fi de folos, indiferent dacă este vorba de alimente, cazare, transport, servicii de consiliere psihologică sau juridică, servicii stomatologice, de optometrie, logopedie, recuperare medicală, educaţie, traduceri, frizerie, reparaţii auto sau orice altceva ce ar putea veni în sprijinul acestor familii.

La acest moment, mulțumită oamenilor care au ales să se implice, la nivelul întregii țări sunt oferite lunar prin intermediul rețelei 1.200 de mese, 14 servicii de sănătate și 12 servicii tehnice și de consultanță. De asemenea, la nivel național, rețelei MagicHelp i s-au alăturat ca parteneri 29 de restaurante și 7 unități de cazare.


Adaugati un comentariu


 

*