Antibiotice Iași va livra medicamente antiinfecțioase de 11 milioane de euro în Marea Britanie

2 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Producătorul român de medicamente a câștigat, chiar de 1 decembrie, o licitație organizată de Ministerul Sănătății din Regatul Unit al Marii Britanii pentru 5 produse antiinfecțioase injectabile pe care le va livra pe parcursul a doi ani.

 

Ioan Nani – CEO Antibiotice Iasi

Antibiotice Iași (simbol bursier ATB), cel mai important producător român de medicamente generice, anunță că a câștigat o licitație organizată de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii pentru 5 medicamente antiinfecțioase injectabile (destinate spitalelor), în valoare de 11 milioane de euro, folosite inclusiv în tratamentul suprainfecțiilor bacteriene asociate Covid-19, precizează compania într-un comunicat. Succesul a fost primit ca un dar de Ziua Națională a României, prin care producătorul român de medicamente se lansează pe piața britanică, pe care o avea în vedere în planul său de expansiune.

Ne bucurăm că astăzi, de 1 decembrie, Antibiotice – un brand românesc cu o istorie de peste 65 de ani poate face cunoscută această realizare. Este o dovadă în plus că și în țara noastră se poate face performanță, că România are viitor! Contractul recent încheiat are o valoare de 11 milioane de euro, ceea ce ne permite consolidarea în perspectivă a afacerii, cât și reconfirmarea statutului de producător de medicamente acceptat de una dintre cele mai mari piețe reglementate din Europa de Vest”, a declarat Ioan Nani, directorul general Antibiotice Iași, după aflarea rezultatului.

Contractul se va derula pe durata a 2 ani, iar primele livrări vor fi onorate începând cu luna ianuarie 2022, fără a pune în pericol asigurarea medicamentelor injectabile betalactamice pentru toate spitalele din România.

 

Sursă foto: Antibiotice

Accesarea pieței Regatului Unit face parte din strategia de expansiune teritorială a Antibiotice și se înscrie în Planul de Organizare și Dezvoltare Strategică al companiei pe termen lung, se arată în comunicatul amintit. De asemenea, în perspectiva anilor viitori, pentru dezvoltarea portofoliului cu produse adaptate terapeuticii actuale, Antibiotice are în derulare proiecte în țări precum Brazilia, Australia și țări din Europa de Nord (Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca) care vor permite dezvoltarea prezenței companiei în aceste piețe și vor determina vânzări importante.

Reprezentanții companiei mai informează că, în ultimii ani, Antibiotice a câștigat „licitații importante pentru medicamente antiinfecțioase în Statele Unite ale Americii, unde asigură o bună parte din consumul din această piață, Europa de Vest, Asia de SE precum și licitația organizată de Comisia Europeană (2020) prin care se asigură țărilor membre stocurile necesare cu antibiotice betalactamice în pandemie”, subliniind că „acest lucru reprezintă o recunoaștere a calității medicamentelor fabricate în România, la Antibiotice Iași”.

 


Adaugati un comentariu


 

*