Antibiotice Iași, prezentă din nou la cel mai mare târg al industriei farma

16 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Compania românească a participat la evenimentul internațional cu 25 de produse reprezentative, consolidându-și astfel poziția pe piața externă.

 

Marii jucători din piața farma au fost prezenți, săptămâna trecută, la Madrid, unde a avut loc cea de-a 16-a ediție a Târgului Internațional CPhI Worldwide, considerat cel mai important eveniment global al industriei farmaceutice. La eveniment au participat peste 2.500 de expozanți din 153 de țări, printre care s-a numărat și producătorul român de medicamente Antibiotice Iași, reprezentat de o delegație condusă de managerul Ioan Nani.

Producătorul autohton de medicamente generice a prezentat, în cadrul târgului de la Madrid, 25 de produse farmaceutice reprezentative deţinute în portofoliu, între care pulberi sterile injectabile, unguente, supozitoare, capsule, comprimate şi suplimente alimentare, fără fi neglijate nici ariile terapeutice strategice. „Pe lângă produsele antiinfecţioase, pentru care Antibiotice este recunoscută ca lider în producţia de produse sterile injectabile, se are în vedere promovarea pe plan extern a medicamentelor din clasele terapeutice  cardiovascular şi dermatologie. Reprezentanţi la vârf ai companiei au relaţionat cu parteneri de afaceri din toată lumea, într-un demers menit să valorifice capabilităţile de cercetare şi infrastructură de producţie de pe moderna platforma de la Iaşi”, se arată într-un comunicat al companiei.

 

În document se mai specifică faptul că, Antibiotice Iași este tot mai vizibilă pe plan internațional de la an la an, în prezent compania exportând produse ce reprezintă circa jumătate din portofoliu, în 75 de ţări ale lumii. La finele semestrul I din 2018, valoarea exporturilor a reprezentat o pondere de 35% din cifra totală de afaceri, iar creșterea înregistrată în raport cu semestrul I al anului precedent a fost de aproximativ 10%.

Contextul în care se desfăşoară ediţia CPhI Worldwide de anul acesta este cu atât mai important pentru Antibiotice Iași, cu cât aceasta a făcut din internaţionalizarea afacerii un obiectiv major pe termen mediu şi lung. „În perspectivă, compania vizează accelerarea dezvoltării pe piaţa internaţională, deopotrivă pe pieţe mature şi emergente, atât prin cooperare cu parteneri locali cât şi prin deschiderea de noi reprezentanţe proprii, astfel încât, în anul 2025 jumătate din veniturile Antibiotice să provină din exporturi”, se mai arată în comunicatul amintit.

 

În prezent, compania operează prin reprezentanţe proprii în Vietnam, Ucraina şi Republica Moldova. Totodată Antibiotice Iași deţine poziţia de lider mondial pe segmentul substanței active Nistatina, produs care a devenit standard internaţional de referinţă şi deţine certificarea Food and Drug Administration, din Statele Unite.

Reprezentanții companiei farmaceutice ieșene spun că participarea la târgul de la Madrid contribuie la îndeplinirea unor obiective importante pe care echipa de specialiști de la Antibiotice Iași urmărește să le ducă la îndeplinire. Astfel, consolidarea poziţiei pe pieţele externe, identificarea de noi pieţe, atât pentru substanţe active cât şi pentru produse finite, dezvoltarea parteneriatelor strategice privind producţia în cooperare, reconfirmarea relaţiilor comerciale cu furnizorii de materii prime din străinătate şi identificarea de noi surse de aprovizionare sunt câteva dintre țintele propuse.

 


Adaugati un comentariu


 

*