Antibiotice Iași, la cel mai mare târg de produse farmaceutice

1 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Compania farmaceutică românească a participat, pentru al cinsprezecelea an consecutiv, la cel mai important eveniment expozițional din domeniu.

 

Săptămâna trecută a avut loc, la Frankfurt, o noua ediție a târgului internațional CPhI Worldwide, recunoscut ca fiind cea mai importantă manifestare expozițională din domeniul farmaceutic, din lume. Compania româneasca Antibiotice Iași este de ani buni o prezență obisnuită la standurile manifestării, la această editie fiind la a cinsprezecea participare consecutivă printre expozanți.

Reprezentanții companiei farmaceutice ieșene spun că participarea la târgul de la Frankfurt contribuie la îndeplinirea unor obiective importante pe care echipa de specialiști de la Antibiotice Iași urmărește să le ducă la îndeplinire. Astfel, consolidarea poziţiei pe pieţele externe, identificarea de noi pieţe, atât pentru substanţe active cât şi pentru produse finite, dezvoltarea parteneriatelor strategice privind producţia în cooperare, reconfirmarea relaţiilor comerciale cu furnizorii de materii prime din străinătate şi identificarea de noi surse de aprovizionare sunt câteva dintre țintele propuse.

Ioan Nani, directotrul companiei, a spune că prin particularităţile specifice, aceste direcţii pe care le urmărim se dovedesc esenţiale pentru strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung a companiei, cu atât mai mult cu cât în condiţiile actuale, succesul companiilor farmaceutice constă și în capacitatea de a face faţă deschiderii internaţionale. În fiecare am identificat noi oportunităţi de dezvoltare şi alături de alte instrumente de promovare am determinat semnificativ dezvoltarea afacerilor pe piețele externe, astfel încât cifra de afaceri la export s-a dublat în ultimii șase ani”.

 

La rândul său, Mihai Stoian, directorul departamentului Afaceri Internaționale al companiei, a precizat că CphI Worldwide este locul de întâlnire al celor mai importanţi jucători din industria farmaceutică din întreaga lume, iar echipa Antibiotice Iași a avut peste 100 de întâlniri de afaceri pe parcursul celor trei zile in care s-a desfășurat editia din acest an.

Participarea la CphI Worldwide creează oportunităţi importante prin identificarea de noi parteneriate, dar și prin consolidarea celor existente. Discuţiile purtate vizează modalităţi de dezvoltare a formelor şi claselor terapeutice din portofoliul firmei, identificarea de noi surse alternative de materii prime şi substanţe active, precum şi negocierea cu furnizorii  a unor condiţii comerciale cât mai favorabile”, a declarat Mihai Stoian, precizand ca 30% dintre întâlnirile de afaceri avute in cadrul târgului au reprezentat încheierea de contracte noi cu parteneri din Europa, Asia de Sud Est, America de Nord și zona Rusia-CSI.

 

Participarea Antibiotice Iași la manifestări de o asemenea anvergură este motivată și de faptul că producătorul român de medicamente are o foarte bună reprezentare pe piețele internaționale, fiind chiar lider mondial in producția de Nistatină, produs pentru care compania ieșeană impune standardul de calitate la nivel mondial.

Compania are parteneri de afaceri in 70 de tări din întreaga lume, iar anul trecut, 31% din valoarea cifrei de afaceri a fost realizată pe piețele internaționale. Antibiotice Iași este totodată și principalul furnizor de Nistatină pentru piața din Statele Unite, unde exporturile cu acest produs s-au dublat în primul semestru al anului 2017 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Din 2013, compania detine o reprezentanță in Republica Moldova, in anul urmator fiind deschisă o altă reprezentanță in Serbia, urmată de o alta, in Vietnam, deschisă anul trecut.

 


Adaugati un comentariu


 

*