Nistatina produsa de Antibiotice Iasi impune satandardul mondial de calitate

27 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Orice producator care produce aceasta substanta sau produse farmaceutice care contin Nistatina, trebuie sa se raporteze standardului impus de compania ieseana.

 

Compania farmaceutica Antibiotice Iasi si-a trecut in palmares o noua performanta in domeniul calitatii. Unul dintre produsele sale a fost recunoscut ca standard de calitate la nivel mondial, devenind astfel un etalon la care trebuie sa se raporteze toate produsele similare ale altor companii din lume. Recunoasterea vine dupa doi ani de evaluari  si se refera la substanta activa Nistatina, care reprezinta principalul produs pe care Antibiotice Iasi il exporta pe piata americana.

In vara anului 2015, United States Pharmacopeia (USP) – organismul american care elaboreaza anual un compendiu de standarde de calitate pentru testarea substantelor active si a produselor finite – a solicitat companiei iesene o cantitate specifica din substanta activa Nistatina, pentru evaluare. Reprezentantii producatorului spun ca aceasta evaluare s-a facut comparativ cu lotul valabil la acel moment, iar in urma testarilor comparative s-a certificat faptul ca Nistatina produsa de Antibiotice Iasi respecta cele mai inalte rigori privind calitatea. In consecinta, produsul farmaceutic a devenit noul standard de referinta la nivel mondial, servind ca etalon pentru toate companiile din lume care fabrica un produs similar.

 

Ioan Nani – Antibiotice Iasi

Ioan Nani, directorul general al companiei farmacuetice, spune ca aceasta recunoastere la nivel international reprezinta inca o incununare a muncii de aproximativ 15 ani, din momentul in care producatorul iesean de medicamente a decis sa investeasca masiv in retehnologizarea productiei de Nistatina. In anul 2012 Antibiotice Iasi a devenit lider mondial in productie de Nistatina si cel mai important furnizor al acestei substante pe piata din Statele Unite. „Previziunile noastre de acum 10-15 ani, cand am investit masiv in retehnologizarea productiei de Nistatina s-au concretizat in obtinerea unor rezultate deosebite, devenind din anul 2012 lider mondial in productia de Nistatina. Obtinerea certificarii pentru Nistatina, din partea USP, impune ca orice producator de Nistatina sau producator de forme farmaceutice finite care utilizeaza Nistatina, din intreaga lume, sa se conformeze standardului de calitate demonstrat de produsul nostru”, a declarat directorul general al companiei.

 

Ioan Nani a mai precizat ca in primul semestru al anului in curs, exportul de Nistatina catre Statele Unite, care constituie cea mai importanta piata de desfacere pentru acest produs, s-a dublat din punct de vedere valoric, in comparatie cu perioada similara a anului trecut. „Acest lucru a reprezentat un obiectiv prioritar pentru compania Antibiotice, concretizat in acest an in livrari semnificativ mai mari prin atragerea in portofoliul companiei a unor principali utilizatori finali ai Nistatinei din aceasta piata. Contractele incheiate cu partenerii din piata SUA urmeaza sa se deruleze pe termen lung”, a mai precizat Ioan Nani.

Nistatina este o substanta activa care intra in compozitia mai multor medicamente din categoria antibiotice, iar compania ieseana are o experienta de peste 60 de ani in domeniul sintezei substantelor active, care a debutat in 1955, cand aici a fost sintetizata in premiera in Romania si in Europa de Est, Penicilina.

 


Adaugati un comentariu


 

*