Compania Antibiotice și-a deschis porțile pentru vizitatori
Evenimentul a fost precedat de „Ziua Porților Deschise” pentru foștii angajați Antibiotice, actual pensionari, și se va încheia luni, 27 iunie, cu o sesiune deicată elevilor și studenților.
Sub deviza „Un brand prietenos și responsabil”, Compania Antibiotice Iași (simbol bursier ATB) și-a deschis porțile vizitatorilor, iar timp de două zile, pe 24 și 25 iunie, peste 100 de invitați au participat la cele patru sesiuni interactive și au dialogat cu specialiștii companiei din domeniile asigurarea calității, secții de producție, laboratoare de control, protecția mediului. Platforma de fabricație a companiei și site-ul de producție al unguentelor și supozitoarelor au prezentat interes pentru vizitatori, care au dorit să știe mai multe despre aspectele economice, sociale și de mediu ale companiei Antibitoice, care din 1955 lucrează pentru viață și sănătate.
„Zilele Porților Deschise” este un eveniment destinat „dezvoltării dialogului cu membrii comunității din care facem parte și identificării de proiecte ce vin în întimpinarea nevoilor acesteia și se înscrie în strategia de dezvoltare durabilă a companiei”, spun reprezentanții companiei.
Evenimentul a fost precedat de „Ziua Porților Deschise” pentru foștii angajați ai Antibiotice, care acum sunt pensionari. Joi, 23 iunie, peste 80 de seniori care au lucrat o viață de om în Antibiotice, au revenit în fabrică și au vizitat spațiile de lucru care pentru mulți dintre ei au fost a doua casă.
„Și pentru că tradiția face parte din ADN-ul companiei noastre, foștii salariați au fost întâmpinați de membrii managementului și colege din actuala generație, înveșmântate în ie, care duc tradiția fabricației de medicamente mai departe”, au transmis reprezentanții Antibiotice, care au marcat Ziua Universală a Iei.
Seniorii și-au revăzut colegii, locurile unde au lucrat și crescut profesional și și-au făcut prieteni, din secțiile de producție Biosinteză, Comprimate, Capsule, Parenterale, Unguente sau departamentele Calitate, Mecanic și Energetic.
Daniela Alexandrescu, fostă șefă a secției Capsule, s-a declarat „impresionată și încântată de cum arată fabrica astăzi. Clădirile luminoase, spațiile eliberate de vechile echipamente, estacadele modernizate, te duc cu gândul la o fabrică nouă și nicidecum la una care există din 1955”.
Mihai Postolache, care a lucrat în sectorul Energetic, și-a amintiti că în urmă cu 16 ani, pe 23 iunie, a ieșit la pensie și a fost emoționat săși revadă colegii. „Totul este schimbat, în secții, în zonele de utilități unde investițiile realizate au făcut ca totul să fie automatizat”, a spus el.
„Ziua Porților Deschise” dedicată Seniorilor „este o tradiție în Antibiotice și face parte din acțiunile destinate menținerii continuității și legăturii cu foștii salariați, fiind o formă de respect și prețuire față de aceștia”, mai spun reprezentanții companiei.
Acțiunea se va încheia luni, 27 iunie, odată cu „Ziua Porților deschise” pentru elevi și studenți, când sunt așteptați peste 70 de elevi din învățământul dual și studenți, care vor avea ocazia de a vizita o companie care, în viitor, ar putea să le asigure oportunitatea unei cariere într-un domeniu atât de important cum este sănătatea.
„Ziua Porților Deschise” face parte din acțiunile destinate dezvoltării dialogului cu membrii comunității și contribuie la identificarea de programe și proiecte care să se plieze pe nevoile acestora și care să aducă valoare în comunitate, înscriindu-se în strategia de dezvoltare durabilă a companiei – brand prietenos și responsabil.
Înființată în 1955, sub numele de Fabrica Chimica nr. 2, compania Antibiotice Iași este prima din România și din sud-estul Europei care a produs Penicilina descoperită de Alexander Fleming. Ulterior, denunirea este schimbată în Fabrica de Antibiotice, iar de atunci, fără întrerupere, compania a fabricat sute de substanțe farmaceutice, astazi fiind unul din cei mai importanți producători români de medicamente generice de uz uman (157 de produse), medicamente veterinare și substanța activă Nistatina, fiind prezentă pe piața farma din România și din alte 75 de țări din lume, iar de 25 de ani este listată la Bursa de Valori București (BVB), timp în care capitalizarea companiei a crescut de peste 15 ori, ajungând în prezent la o valoare de peste 360 de milioane de lei.
Sursă foto: Antibiotice SA