Evofarm a ajutat 280 de elevi din Săgeata, Dâmbroca și Găvănești să înceapă anul școlar cu dreptul

13 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Prin proiectul „Copii educați pentru o societate mai bună”, lanțul regional de farmacii care activează și pe teritoriul județului Buzău le-a dăruit copiilor, odată cu ghiozdane noi și rechizitele necesare, speranță și încredere în viitor.

 

Aproape trei milioane de copii au început astăzi școala cu prezență fizică, dar mai ales cu emoție și bucurie, după mai bine de un an în care cursurile s-au desfășurat preponderent online. În ciuda restricțiilor care persostă din cauza pandemiei de coronavirus, întâlnirea cu colegii, cu profesorii, cu școala, a fost pentru toți ceea ce și-au dorit poate mai mult decât orie în această perioadă.

Pentru mulți copii din orașe, revenirea în școală a fost și un prilej de a-și manifesta recunoștința față de dascăli și de a le mulțumi pentru efortul pe care l-au depus alături de ei în perioada cursurilor online, dăruindu-le flori, dar pentru elevii din trei sate buzoiene, emoția și bucuria debutului de an școlar a fost marcată de gestul umanitar al lanțului de farmacii Evofarm, care are grijă de sănătatea lor, a părinților și a bunicilor lor. Reprezentanții lanțului de farmacii și-a propus să contribuie la educația copiilor, care stau la baza schimbării de care este atâta nevoie, printr-un proiect de responsabilitate socială pe care l-a denumit „Copii educați pentru o societate mai bună”.

 

Într-o societate în care domină sărăcia, mai ales în mediul rural, mulți copii abandonează școala, pentru că părinți lor nu le pot asigura rechizitele, îmbrăcămintea și încălțămintea de care au nevoie. Și chiar dacă merg la școală, mulți dintre acești copii nu-și pot permite să aibă lucruri noi, poartă hăinuțele și ghetuțele rămase de la frații mai mari, uneori peticite, riscând să fie marginalizați și astfel afectați în chiar procesul de educație. Recesiunea economică și pandemia au făcut ca mulți dintre părinți să rămână fără serviciu, alții s-au îmbolnăvit și trăiesc de azi pe mâine, iar în anumite cazuri, chiar trăiește întreaga familie din alocațiile celor mici.

Printr-o acțiune „menită să ofere șansa unui început de an școlar lipsit de griji unui număr de 280 de școlari din localitățile Săgeata, Dâmbroca și Găvănești”, lanțul de farmacii buzoian a făcut însă ca debutul noului an școlar să fie prilej de bucurie pentru cei mici, pentru părinții lor și pentru dacsăli, iar în același timp a fost un mod de a-și manifesta implicarea în comunitate.

 

Împreună cu preotul Iulian Adăscăliței, de la biserica din Săgeata, despre care localnicii spun că este duhovnic, paroh și dascăl iubit de copii, dar mai ales „un om cu suflet mare, implicat în viața acestor comunități”, reprezentanții Evofarm au „țesut” o poveste frumoasă despre ceea ce înseamnă a fi împreună, a înțelege, a dărui și a privi înainte cu speranță și încredere.

Așa s-a transpus în fapte povestea darului celor 280 de ghiozdane albastre, încărcate cu rechizitele necesare fiecărei categorii de vârstă, de la preșcolari până la clasa a opta. Lesne de înțeles bucuria din ochii copiilor care au început astfel școala înnoiți și fără grija că le-ar lipsi ceva din ceea ce le-ar fi necesar pentru a începe „de pe picior de egalitate” și „în forță” noul an școlar, indiferent dacă provin din familii mai nevoiașe sau din familii care și-ar fi permis, cu puțin efort, să le ofere strictul necesar.

 

Astăzi, 280 de perechi de ochi au învăluit în lumină cele trei școli în care unii au pășit pentru prima dată, iar alții visează, deja, la ceea ce vor deveni, la ceea ce ar putea să facă dacă vor avea condiții să studieze și să-și urmeze visurile…

 „Considerăm că accesul la educaţie și sănătate pentru copiii care provin din zone defavorizate este esențial pentru creșterea calității vieții acestora. În aceste comunități sunt multe familii pentru care achiziţionarea unui ghiozdan și a rechizitelor necesare începutului de an școlar reprezintă un efort financiar adesea inaccesibil”, au mai spus reprezentanții Evofarm care susțin că, încă de la înființare, și-au propus să se implice „activ” și să contribuie „la creșterea și dezvoltarea comunităților locale în mijlocul cărora ne desfășurăm activitatea”.

 

Și cum emoția, bucuria și zâmbetul se spune că sunt molipsitoare, preotul Iulian Adăscăliței s-a molipsit astăzi, de bucuria, emoția, speranța și optimismul copiilor, împreună cu dascălii și cu părinții lor. La fel ca în ziua Sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, când copiii și-au primit darurile generoase de la Evofarm, astăzi a fost fericit ca un părinte iubitor care își vede copiii fericiți, veseli, încrezători și dornici să demonstreze că știu să aprecieze darurile primite.

Doresc să vă mulțumesc și să apreciez inițiativa dumneavoastră de a dărui tuturor copiilor, în primul rând bucurie, și apoi, în fapt, ceea ce este necesar pentru continuarea actului educațional. Suntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit și întreaga comunitate a răspuns pozitiv la acest demers. Dar din dar se face Rai!”, le-a transmis preotul Parohiei Săgeata, Iulian Adăscăliței, reprezentanților Evofarm, convins că micuții vor învăța astfel nu doar să fie elevi model, ci și să fie la rândul lor oameni de încredere, buni și generoși.

 

Desigur, gestul Evofarm a fost apreciat și de reprezentantul dascălilor din cele trei sate ai căror copii au acum un motiv în plus să se bucure că pot merge la școală, că pot învăța, că pot socializa și nu se vor simți excluși sau abandonați. „Ne bucură puterea gestului în sine, întărind valorile umane precum solidaritatea, generozitatea sau bunătatea. Suntem convinși că doar oferind astfel de modele celor mici vom putea da naștere unor viitori lideri autentici, care să promoveze binele comun și prețuirea aproapelui” –a subliniat la rândul său prof. Emanuel Mihail Mirea, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Efrimescu”,  din comuna Săgeata.

Ghidați de principiulUn om sănătos este un om puternic, activ şi energic”, reprezentanții Evofarm spun că știu că sănătatea fără cultură și educație nu ajută nicio comunitate să progreseze și chiar dacă „un ghiozdan nou și rechizitele cu care a fost echipat nu sunt suficiente pentru a le asigura copiilor accesul complet la învățătură, este un prim pas în a stimula dorința de învățătură și de mai bine, de a trezi în conștiința copiilor posibilitatea și dorința de a visa, de a face lucruri importante pentru ei și pentru societate”.

 

* Lanțul de farmacii Evofarm, care activează pe tot teritoriul județului Buzău, preponderent în rural, a luat naștere „din dorința de a pune sănătatea oamenilor pe primul plan. În cei peste 10 ani de activitate, a devenit un lanț regional, cu prezență mare în zona rurală, rămasă neacoperită de marile lanțuri de farmacii. Astăzi, în cadrul lanțului de farmacii Evofarm lucrează, zi de zi, aproximativ 280 de profesioniști în domeniul sănătății, pregătiți mereu să vină în ajutorul celorlalţi.

Încă de la înființare, lanțul de farmacii Evofarm și-a propus să transforme în prioritate orice problemă de sănătate a românilor de pretutindeni. Evofarm intră în prima linie și luptă fără compromis pentru sănătatea de zi cu zi a românilor obișnuiți de la comune, sate și orașe mici.

Evofarm știe cât de importantă este prevenția și medicația periodică, astfel că asigură tratamente lunare la prețuri mici. Diversitatea produselor din portofoliu și orientarea spre soluții de sănătate adaptate vieții active din zona rurală și din orașele mici face ca Evofarm să fie o alternativă de încredere și la îndemâna tuturor oamenilor”.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*