100.000 de măști medicale donate de Maxi Farma unor instituții cu grad ridicat de risc la COVID19

17 martie 2021 | 0 comentarii |

Nu este primul gest de acest fel al lanțului de farmacii în județul Buzău, iar așa cum a declarat farmacistul coordonator regional Oana Gheorghiu, are în plan și alte proiecte prin care să vină în sprijinul comunității. 

 

În contextul în care valual al treilea al pandemiei de coronavirus devine tot mai presant, iar numărul infecțiilor cu SARS-CoV-2 crește la cote alarante, lanțul de farmacii Maxi Farma, demonstrează că face parte din comunitățile în care deține peste unități prin care asigură medicamente, suplimentele alimentare, dermato-cosmeticele și dispozitivele medicale, și prin alte activități de susținere și protecție.

Dorind să fie cât mai aproape de nevoile celor care în această perioadă au nevoie de sprijin pentru a se proteja de infecție și a-și putea desfășura activitatea în condiții cât mai apropiate de normalitate, coordonatorul regional Oana Gheorghiu, a distribuit, zilele acestea, împreună cu colegii săi, 100.000 de măști de protecție unor unități medicale, unor instituții de octotire și mai multor unități de învățământ din județul Buzău.

Sunt buzoiancă, profesez în Buzău și îmi place să fiu apropiată de cei cu care colaborez și îmi place să mă simt parte din comunitate. Am norocul de a avea și șefi înțelegători și capabili să aprecieze ceea ce fac, mă simt ca într-o familie în compania farmaceutică din care fac parte, iar de câte ori le-am solicitat sprijinul în vederea unor donații sau sponsorizări, au fost de acord. De mai bine de 8 ani, mă implic în acțiuni de voluntariat și sponsorizare, dar în această perioadă, în care pandemia de COVID-19 apasă asupra noastră, a tuturor, mai greu decât ne-am imaginat, considerăm că este cu atât mai oportun să venim și noi în sprijinul celor care se află în linia întâi în lupta cu acest virus, ca și al  instituțiilor de ocrotire și al școlilor care, așa cum știm, își desfășoară activitatea în condiții dificile”, spune farm. Oana Gheorghiu.

 

Cele 100.000 de măști de protecție donate de Maxi Farma în această perioadă sunt destinate protecției personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență Buzău (20.000), Spitalul Municipal Râmnicu Sărat (15.000), Policlinica Militară (5.000), dar și a copiilor instituționalizați din cadrul DGASPC Buzău (20.000).

Știm bine cât de greu este pentru personalul medical, în această perioadă, și cât de important este ca medicii, asistenții medicali și totți cei care au grijă de sănătatea noastră să rămână protejați, pentru a ne ne ajuta pe noi toți, la nevoie. De aceea am avut mai multe inițiative prin care le-am donat materiale sanitare, de protecție și produse de igienă. În aceste an, de când ne confruntăm cu toții cu pandemia de COVID-19, ei au avut cea mai mare nevoie să fie protejați, pentru că s-au aflat permanent în linia întâi în lupta cu pandemia”, a menționat farmacista Gheorghiu.

 

Pe de altă parte, farmacista Oana Gheorghiu spune că întotdeauna i-a plăcut să se implice în activități și acțiuni de sprijinire a copiilor abandonați și va face acest lucru, probabil, toată viața. „Am o colaborare foarte bună cu instituțiile de ocrotire, împreună cu care am derulat de-a lungul timpului mai multe proiecte, iar când au avut nevoie de ajutor, au spus ce le trebuie și noi i-am ajutat. Le-am donat de-a lungul timpului saltele, lenjerie, dezinfectanți, iar acum știu că au nevoie de aceste materiale de protecție, pentru că nu trebuie să uităm, acești copii din instituțiile de orcotire nu au ajutor din partea familiilor. Acum, de când sunt și consilier local la Primăria Buzău, am avut acces la mai multe informații și am cunoscut mai bine nevoile lor, așa că nu puteam să nu mă implic și, așa cum m mai spus, am norocul că și șefii mei gândesc la fel și mă susțin în aceste acțiuni”, a mai spus Oana Gheorghiu.

Conducerea DGASPC Buzău mulțumește Maxi Farma și Oanei Gheorghiu pentru donație și spune că măștile vor mege la Centrul „Dumbrava Minunată”, celelalte centre de ocrotire din județ având, deocamdată, suficiente măști de protecție, primite de la Consiliul Juețean.

 

Oana Gheorghiu

Oana Gheorghiu spune că îi place să îmbine activitatea profesională cu empatia față de cei cu care intră în contact și în măsura în care poate, să îi sprijine atuncți când au nevoie. În cadrul acțiunii de desfășurate de Maxi farma în aceste zile, 50.000 de măști de protecție vor ajunge la mai multe școli din municipiu din al căror consiliu de administrație face parte ca și consilier municipal, dar și la câteva unități de învățământ din județ cu care a mai colaborat și cărora le cunoaște nevoile.

Îmi place să fiu cât mai aproape de oameni, de sufletul lor, să mă simt parte din viața lor și, în măsura în care pot, să-i ajut atunci când au nevoie. Poziția de consilier municipal mi-a deschis noi oportunități în acest sens, iar împreună cu colegii mei, tineri și ei, ne implicăm în activități care pot aduce un plus în comunitate și mai ales în sprijinirea copiilor, pentru că trebuie să ne gândim și la viitorul comunității, la sănătatea și educația tinerilor din acest oraș și din județ”, subiliază Oana Gheorghiu, menționând că proiectee în care este implicată vor continua.

Și pentru că și sportivii au nevoie să rămână sănătoși pentru a-și putea desfășura antrenamentele, cantonamentele și întrecerile sportive, 10.000 de măști au ajuns la Clubul „Gloria” Buzău.

 


Adaugati un comentariu


 

*