Trei copii cu situații speciale și-au făcut cumpărăturile pentru școală împreună cu polițiștii buzoieni

10 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Polițiști au preluat rolul părinților, colindând magazinele împreună cu cei trei copii, pentru ca aceștia să aibă tot ce le trebuie în noul an școlar.

 

Doar un week-end ne mai desparte de începutul unui nou an școlar, iar în această perioadă, elevii și părinții lor sunt în febra pregătirilor pentru acest eveniment. Se poate observa lesne asta în magazinele din oraș, devenite mai aglomerate ca de obicei, îndeosebi librăriile și magazine de haine pentru copii. Este firesc să fie așa, pentru că începutul unui nou an școlar este un moment important în viața oricărui elev, mai ales în condițiile în care anul precedent a fost marcat de restricțiile impuse de pandemie, iar copiii au fost privați de bucuria de a se întâlni cu colegii și de a socializa.

Din fericire, reluarea cursurilor în noul an școlar se va face în regim normal, așa că elevii au nevoie de rechizite și îmbrăcăminte pentru a merge la școală. Subprefectul Marieta Boloș, care de astăzi a preluat și atribuțiunile prefectului, spune că prioritar pentru ea este ca școlile să se deschidă și să funcționeze în siguranță, iar campania de vaccinare anti-COVID să se desfășoare în condiții cât mai bune.

Există însă copii care nu pot trăi la fel de intens emoțiile pregătirii pentru noul an școlar, fie din cauza situației financiare precare a familiei, fie chiar a faptului că nu au părinți care să se ocupe de toate cele necesare. Trei astfel de copii din Buzău au avut însă șansa de a merge la cumpărături și a-și alege tot ce au nevoie pentru școală, datorită polițiștilor de la Biroul de Siguranță Școlară al IPJ Buzău.

 

Situația celor trei copii era cunoscută polițiștilor, care au decis ca anul acesta să preia ei sarcina părinților și să meargă împreună, în oraș, pentru a face cumpărăturile necesare pentru școală. Astfel, polițiștii i-au luat de mână și au început să colinde împreună magazinele din oraș lăsându-i să își aleagă singuri ghiozdanele, rechizitele cărțile și toate celelalte lucruri necesare în noul an școlar. Pe lângă toate acestea, polițiștii buzoieni le-au oferit copiilor și oportunitatea de a se simți ca într-o adevărată familie, la fel cum se întâmplă cu ceilalți copii, cu care destinul nu a fost atât de vitreg.

Și pentru polițiști a fost o experiență deosebită, la finalul căreia au mărturisit că nici nu au simțit când s-au scurs cele câteva ore petrecute colindând prin magazine.

 

Aceștia au profitat de ocazie pentru a le împărtăși copiilor câteva din secretele profesionale ale meseriei lor, oferindu-le totodată sfaturi și recomandări pentru a ști să prevină situațiile neplăcute la care sunt expuși cei de vârsta lor.

Polițiștii speră ca această experiență să fie o încurajare pentru copii în noul an școlar ce începe luni, iar aceștia să fie pregătiți pentru orice nouă experiență. Și pentru ei e fost o experiență încărcată de emoție, pe care spun că o vor repeta cu siguranță oricând va mai fi nevoie.

În această activitate s-au implicat însă mai mulți polițiști buzoieni, care au contribuit prin Sindicatul Democratic al Polițiștilor Buzău la strângerea sumei necesare achiziționării de rechizite și obiecte de îmbrăcăminte pentru cei trei copii.

 


Adaugati un comentariu


 

*