„Start pentru sănătate și performanță!”

18 mai 2019 | 0 comentarii |

Mii de participanți de toate vârstele au alergat astăzi, în Capitală, iar ieri, la Sibiu, câteva sute de copii au participat la Jocurile outdoor INVICTUS, pentru a promova un stil de viață sănătos.

 

Aproximativ 5.000 de bucureșteni au alergat, astăzi, cu mic cu mare, pentru a promova sănătatea și performanța prin sport și mișcare în aer liber.

Peste 2.000 de studenți și absolvenți ai Universității București, susținuți de profesori, alături de angajați ai cora Lujerului au participat la cea de-a 27-a ediție a „Crosulului Universității din București – cora Lujerului Challenge 2019”, organizat în colaborare cu Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European. Au alergat 3,8 km, pe traseul Piața Operei (Facultatea de Drept) – Splaiul Independenței – Șoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Parcarea cora Lujerului, iar la final, cei mai buni dintre ei au fost premiați, valoarea totală a premiilor însumând 50.000 de lei.

Studenții spun că s-au antrenat zile întregi pentru această cursă și toți participanții s-au considerat câștigători, reușind astfel să promoveze un stil de viață sănătos, să-și oxigeneze creierul și inima și să dea astfel un exemplu celor care mai aveau vreo îndoială că sportul și mișcarea în aer liber țin boala la distanță și conferă energia necesară obținerii performanței în orice domeniu.

 

Tot în Capitală, sub sloganul „Start pentru sănătate şi performanţă!”, participanţi de toate vârstele au alergat astăzi, la crosul „Refresh5Run”, organizat de Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” și Primăria Sectorului 5. Startul pentru un stil de viață sănătos a fost dat în Piața Constituției, de 2.500 de locuitori ai sectorului 5 care au îmbrăcat tricoul de concurs și reprezentanții World Class Romania, pentru a aduce calitate vieții prin mișcare. Lor li s-au alăturat Clubul Sportiv Școlar Steaua, Asociația Rromsport și Federația Română de Lupte.

Cross-ul este unul dintre importantele fenomene de masă, un instrument eficient și inovativ care reușește să ofere tuturor soluții eficiente și accesibile care  întrețin nevoia de evoluție și depășire a propriilor limite. De asemenea, este un factor de sănătate, educație, performanță, dezvoltare, menținere și îmbunătățire a sănătății și condiției fizice”, au subliniat organizatorii.

 

Participanții au dat astfel startul „sezonului mișcării fizice și al energiei sănătoase”, împărțiți în trei categorii. Prima a fost dedicată elevilor cu vârste cuprinse între 6-10 ani, a doua celor cu vârste cuprinse între 10-14 ani și cea de-a treia, Family Run, prin care se încurajează practicarea sportului în familie. Au parcurs o distanță de 3 km pe B-dul Unirii, întorcându-se apoi la linia de plecare unde au fost așteptați cu diplome și medalii.

A fost organizată și o tombolă în cadrul căreia au fost puse în joc alte 150 de premii surpriză, câte 50 pentru fiecare grupă de participanți. Pe lângă beneficiile mișcării și cele ale unui timp prețios petrecut eficient și plăcut în familie, surprizele și distracția „garantate” de organizatori au făcut ca toți participanții să fie fericiți că au decis să-și înceapă astfel weekend-ul.

 

Refresh5 Run” este o competiție care aduce în prim plan practicarea activităților fizice și sportive în aer liber, ce contribuie la menținerea unei stări bune de sănătate fizică și mentală, la îmbunătățirea calităților sociale, personale și școlare ale elevilor și nu numai ale copiilor, iar în același timp promovează un mod benefic de petrecere a timpului liber, alături de prieteni și de familie.

Competiția face parte dintr-un proiect mai amplu, Cupa Refresh 5, ce  integrează programe psiho – motorii coordonate de specialiști în domeniu, activități de informare și de expresie sportivă, în scopul stimulării și rafinării canalelor senzoriale și de percepție, pentru îmbunătățirea coordonării motrice și pentru satisfacerea nevoii de mișcare a copiilor și tinerilor din Sectorul 5”, au mai spus organizatorii.

 

Cu o zi în urmă, la Sibiu, 400 de copii din județ, însoțiți de părinți și cadre didactice, au fost prezenți în Parcul Sub Arini, unde au participat la cea de-a doua ediție a Jocurilor copiilor outdoor INVICTUS”.

Sub îndemnul „noi nu vrem afară, noi suntem afară”, voluntarii INVICTUS și cadeții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au pregătit pentru ediția din acest an, cursele INVICTUS și CAMARAD, la care copiii au participat împărțiți pe categorii de vârstă și de gen, individual sau pe echipe, la concursuri sportive, de tras cu arcul, de îndemânare, leagăne și hamace etc. De asemenea, copiii au avut posibilitatea de a participa la ateliere de nutriție, club de lectură pentru copii, o tombolă și multe altele.

 

Surpriza din acest an a constituit-o prezenţa în mijlocul copiilor a membrilor echipei INVICTUS România, despre care copiii au aflat că sunt „militarii eroi care şi-au pierdut un picior, o mână sau vederea în teatrele de operaţiuni, însă nu renunţă la luptă niciodată. Astfel, eroii vii sunt alături eroii mici, cu toţii sub drapelul unei ţări şi a unei cauze pentru veteranii şi eroii României”, după cum au subliniat organizatorii.

Cu această ocazie, militarii eroi INVICTUS le-au transmis copiilor din experienţa lor, subliniindu-le mesajul „Să nu cedaţi niciodată”, iar copiii i-au omagiat pe aceştia prin prezenţa în număr foarte mare, arătându-le că ei, care reprezintă viitorul ţării pentru care s-au jertfit, îi cinstesc şi le sunt alături.

 


Adaugati un comentariu


 

*