Acțiune sportivă cu caracter preventiv, organizată de polițiștii buzoieni

La eveniment au luat parte și membrii unui club sportiv din oraș, precum și reprezentanți ai Liceului pentru Deficienți de Vedere.

 

Ca și în medicină, unde prevenția joacă un rol important în ceea ce privește reducerea numărului de pacienți și în creșterea șanselor de vindecare prin depistarea precoce a unor afecțiuni, și polițiștii pun un accent deosebit pe această latură a activităților specifice. Scopul urmărit este reducerea gradului de victimizare, atunci când este vorba de infracțiuni, și reducerea numărului de accidente de circulație și a victimelor acestor evenimente, atunci când e vorba de activitatea polițiștilor rutieri.

În acest sens, și polițiștii organizează frecvent acțiuni cu caracter preventiv, cel mai recent eveniment de acest gen având loc în acest week-end, pe principalele străzi din municipiul Buzău. De această dată, polițiștii au îmbinat latura preventivă cu încurajarea mișcării. Evenimentul a fost organizat sub forma unei activități sportive, constând într-o caravană ciclistă ce a parcurs, pe o distanță de mai bine de 15 kilometri, principalele bulevarde și parcuri din oraș.

 

S-a dorit  ca în acest mod să se mărească gradul de conștientizare a șoferilor în privința existenței în trafic a bicicliștilor, pentru a se reduce astfel numărul de evenimente rutiere cărora aceștia le cad victime. Nu în ultimul rând, s-a urmărit promovarea mișcării, mai ales că a venit primăvara, iar vremea de afară nu mai constituie un impediment. Buzoienii sunt astfel încurajați să folosească mai des acest mijloc de deplasare care antrenează inima, principalele grupe de mușchi și articulațiile, reducând totodată riscul de obezitate și de boli metabolice.

Acțiunea s-a desfășurat sub forma unei caravane cicliste la care au participat polițiști din cadrul IPJ Buzău, membri  ai Asociaţiei Club Sportiv Penteleu şi reprezentanţi ai Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere, care s-au susținut și încurajat reciproc, să pedaleze prin oraș.

Caravana ciclistă a plecat sâmbătă dimineață din faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi și-a continuat traseul pe principalele bulevarde din municipiul Buzău şi în parcurile Crâng şi Tineretului. Timp de aproximativ două ore au fost parcurşi în total peste 15 kilometri.

 

Evenimentul a fost organizat în cadrul activităților dedicate aniversării, Zilei Poliției Române, pe 25 martie, iar poliţiştii buzoieni au dorit să atragă, în acest fel, atenţia asupra existenţei în trafic a bicicliştilor şi a importanţei respectării regulilor de circulaţie, atât de către biciclişti, cât şi de către ceilalţi participanţi la trafic, cât și asupra beneficiilor pe care le aduce mersul pe bicicletă pentru sănătatea organismului și pentru mediu.

Seria activităților sportive pe care polițiștii buzoieni le organizează pentru a marca ziua lor va continua și pe parcursul acestei săptămâni, iar pe lângă competițiile de șah, bowling și biliard programate va fi organizat și deja tradiționalul concurs gastronomic în scop caritabil. În cadrul acestuia, mai mulți polițiști cu abilități gastronomice se vor întrece în prepararea a deferite feluri de mâncare. Câștigătorii vor avea, ca și în anii trecuți, privilegiul de a servi preparatele lor unor persoane nevoiașe dintr-un centru de asistență socială din județ.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*