Polițiștii buzoieni din toate structurile s-au mobilizat pentru a dona sânge și plasmă

Campania umanitară a fost demarată la jumătatea lunii trecute și se va încheia mâine, când se sărbătorește și Ziua Poliției.

 

Ca în fiecare an, polițiștii buzoieni marchează Ziua Poliției, sărbătorită pe 25 martie, printr-o acțiune umanitară, prin care oamenii cu epoleți vin în sprijinul membrilor comunității care au nevoie de ajutor. Acțiunea din acest an s-a derulat sub deviza „Din inimă de polițist!” și a fost dedicată pacienților din spitale care au nevoie de sânge, precum și pacienților cu Covid-19 în stare gravă, care necesită tratament cu plasmă convalescentă.

În acest sens, polițiștii au demarat încă de la jumătatea lunii trecute o campanie de donare de sânge și plasmă, care se va încheia oficial mâine, acțiune de care au beneficiat inclusiv pacienți internați în spitalele din Capitală. Partener în acest demers a fost Centrul de Transfuzii din Buzău, între unitatea medicală și Inspectoratul de Poliție Județean existând o veche colaborare, iar polițiștii numărându-se printre donatorii fideli.

 

Conștientizând că nu este suficient să doneze o dată în viață pentru a-și achita datoria pe care și-au asumat-o față de semenii aflați în suferință, întrucât nevoie de sânge în spitale este una permanentă, cei mai mulți dintre ei au devenit donatori fideli ai centrului de transfuzii buzoian.

Astfel, 90 de polițiști care se numără printre donatorii fideli ai centrului s-au mobilizat și de această dată, iar implicarea lor nu s-a rezumat doar la donarea de sânge. Mulți dintre ei au venit la Centrul de Transfuzii însoțiți de membri ai familiei pe care i-au convins să facă același gest, în același timp atrăgându-i în echipa donatorilor IPJ Buzău și pe colegii mai tineri, recent încadrați, care nu au avut timp până acum să participe la o astfel de campanie.

Polițiști s-au împărțit pe grupe, conform arondării profesionale, iar în fiecare săptămână de la demararea campaniei, câte o astfel de grupă s-a prezentat la Centrul de Transfuzii pentru donare.

 

Practic, s-au mobilizat polițiști din toate structurile inspectoratului, de la judiciariști la criminaliștii, polițiștii rutieri, specialiști de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, polițiști din dispozitivul de ordine publică și de la secțiile de poliție rurală, dar și cei din structurile neoperative.

Acțiunea a vizat și donarea de plasmă pentru pacienții cu forme severe de Covid-19, dat fiind faptul că mulți dintre polițiștii buzoieni au trecut prin boală și au îmcă suficienți anticorpi pentru a fi compatibili să doneze plasmă.

Nu în ultimul rând, la încheierea campaniei, polițiștii fac un apel către restul buzoienilor să le urmeze exemplul și să meargă să doneze sânge sau plasmă, de care este nevoie mai ales în această perioadă dificilă prin care trece sistemul sanitar și întreaga comunitate.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*