Cadouri de Paște pentru copiii din centrele DGASPC Buzău

26 aprilie 2019 | 0 comentarii |

În preajma Sărbătorilor, aceștia s-au aflat în centrul atenției autorităților locale, a polițiștilor și a jandarmilor.

 

Ca de fiecare dată în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, copiii instituționalizați din cadrul centrelor DGASPC Buzău au primit vizita iepurașului, pentru a se putea bucura și ei de magia acestor zile. Iar pentru ca acest lucru să fie posibil, reprezentanții administrației locale, împreună cu polițiștii buzoieni, au desfășurat în această perioadă acțiuni umanitare, aducând bucurie în sufletul câtorva sute de copii instituționalizați.

Nu au fost neglijați nici bunicii, așa că, în cursul zilei de ieri, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu s-a întâlnit cu membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, după care a participat la un eveniment organizat în colaborare cu HC Buzău 2012, dedicat copiilor din centrele DGASPC Buzău. La evenimentul denumit „Învingătorii de azi, campionii de mâine” au participat 200 de copii instituționalizați,  care au luat parte la un antrenament al echipei de handbal HC Buzău 2012, iar la final au primit cadouri de Paște.

Învingători în fiecare zi, copiii din centrele Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului au participat la un antrenament al echipei de handbal HC Buzău 2012 şi au primit cadouri de la iepuraş. Le mulţumim pentru energia pozitivă pe care ne-au transmis-o şi pentru că au reuşit să ne facă ziua mai frumoasă cu zâmbetele lor”, a declarat Petre Emanoil Neagu, la finalul evenimentului.

 

La rândul lor, polițiștii buzoieni au fost, timp de două zile, alături de 10 copii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Obor, care au participat la concursul „Și iepurașul poartă uniformă”, inițiat de IPJ Buzău. Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani au participat la un concurs de creație, în cadrul căruia parteneri le-au fost 10 polițiști și, împreună cu aceștia, au vizitat un atelier de creaţie de la Berca unde au dansat, s-au jucat şi s-au iniţiat în arta gătitului, în cadrul unui atelier de preparat turtă dulce.

Gazdele i-au întâmpinat cu numeroase surprize, printre care şi un teatru de umbre denumit „Iepuraşul şi ouăle de Paşte”, unde copiii au fost actorii din umbră. Cei mici, împărţiţi pe echipe cu poliţiştii, şi-au confecţionat singuri marionetele – personajele din scenariu, care au prins viaţă în mâinile lor.

După tot timpul petrecut împreună, zâmbetul, bucuria, râsetele lor şi ochii plini de… copilărie ne-au mângâiat sufletele şi cu toţii am înţeles că împreună putem reuşi să clădim un viitor frumos”, au spus, la finalul acțiunii, polițiștii care au luat parte la eveniment.

 

 

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*