Politistii buzoieni au donat sange de ziua lor

Acestia s-au prezentat la Centrul de Transfuzii inca de le primele ore ale diminetii, ajutand inca o data la refecerea rezervelor de sange ale unitatii.

 

politiePe 25 maritie, in ziua de Buna Vestire, se sarbatoreste in fiecare an si Ziua Politiei, institutie care a luat fiinta oficial in 1822, atunci cand domnitorul Dimitrie Ghica i-a inmanat agai Mihaita Filipescu, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Bucuresti, primul drapel al Agiei. Inmanarea acestui steag al Agiei a legalizat functionarea institutiei Poliţiei Romane. Prin Regulamentele Organice din anul 1831, Agia a devenit Politie si s-a creat Politia din Capitala, atributiile fiind apropiate de cele actuale, mai precis ordinea, paza orasului in timpul noptii si pastrarea linistii, supravegherea tuturor persoanelor care intrau in oraş. Incepand cu Legea de organizare a politiei, emisa in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, urmata de Legea lui Vasile Lascar si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului, competentele politiei au fost extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate.

Astazi, Politia Romana este institutia specializata a statului, care exercita atributii privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, respectarea ordinii si linistii publice, in conditiile legii.

 

donare politisti (1)Pentru a marca acest eveniment, politistii buzoieni au organizat o serie de activitati, una dintre ele avand loc in aceasta dimineata la Centrul de Transfuzii din Buzau. Aici s-au prezentat de la prima ora mai multi politisti care au donat sange, actiuni de acest gen fiind deja unele obisnuite pentru politistii buzoieni, care au mai donat in numeroase alte ocazii, nu doar de ziua lor.

Gestul politistilor a fost bine-venit, intrucat este de notorietate faptul ca Centrul de Transfuzii de la Buzau, ca si celelalte din tara, are nevoie aproape permanent de sange si foarte rare sunt momentele cand rezervele acestuia sunt completate la maxim.

Tot in contextul Zilei Politiei, politistii au profitat de ocazie si pentru a-si mentine forma fizica, asa ca au organizat, in cursul acestei luni o serie de competitii sporitve in cadrul carora s-au intrecut la fotbal, tenis de masa, tir etc.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*