Program încărcat la Centrul de Transfuzii din Buzău

După o serie de acțiuni desfășurate în ultima lună la două societăți din Buzău și la spitalele din Nehoiu și Săpoca, angajații unității au fost vizitați de parașutiștii și polițiștii buzoieni, veniți să doneze.

 

Ultimele zile au fost unele încărcate pentru angajații Centrului de Transfuzii de la Buzău, care au efectuat o nouă acțiune în teritoriu, deplasându-se la spitalul de la Săpoca, pentru ca apoi să facă față unui nou „val” de donatori proveniți din rândul militarilor parașutiști și al polițiștilor buzoieni.

La jumătatea lunii trecute s-a încheiat o nouă campanie de donare demarată la inițiativa reprezentanților societăților Romcarbon și Living Jumbo Industry, acțiune derulată pe durata a două săptămâni, timp în care mulți dintre angajați au donat în cadrul centrelor mobile de recoltare organizate la sediul celor două societăți.

Directorul Centrului de Transfuzii, biologul Adriana Crăciun, a precizat că deja s-a format un grup de donatori fideli în rândul acestor angajați, care vin să doneze sânge cu ocazia fiecărei acțiuni organizate aici. În total, la acțiune au participat peste 200 de donatori, o acțiune similară urmând a se desfășura la cele două societăți peste trei luni, când angajații care au donat acum vor putea repeta gestul umanitar.

 

Dr.Viorica Mihalașcu – manager Săpoca

Apoi, spre sfârșitul lui februarie, echipa Centrului de Transfuzii s-a deplasat la Nehoiu, acolo unde o campanie similară a fost organizată la inițiativa conducerii spitalului orășenesc din localitate, care a pus la dispoziție și spațiul necesar amenajării punctului de recoltare. Și de această dată, participarea a fost peste așteptări, alături de personalul spitalului prezentându-se la donare și numeroși locuitori din oraș și funcționari din Primărie, mobilizați în cadrul campaniei.

Săptămâna aceasta a venit rândul spitalului din Săpoca să fie gazda unei astfel de campanii de donare, promotoarele acțiunii fiind managerul Viorica Mihalașcu și asistenta șefă Mihaela Alecu, care nu doar că s-au implicat în promovarea și  organizarea acțiunii, ci au și donat sânge în cadrul campaniei. Exemplul lor a fost urmat de mai mulți angajați ai spitalului, cărora li s-au alăturat și funcționarii primăriei din localitate, în frunte cu șeful instituției, Laurențiu Iulian Manea.

Dupa aceste deplasări în județ, două acțiuni similare au avut loc ieri și azi la sediul din Buzău al Centrului de Transfuzii, de această dată, donatorii fiind militarii parașutiști din cadrul unității din Crâng și polițiștii de la IPJ Buzău.

 

Parașutiștii s-au prezentat le donare în cursul zilei de ieri, fiind urmați în această dimineață de polițiști, pentru care a devenit deja o tradiție să facă un astfel de gest umanitar în preajma datei de 25 martie, atunci când se aniversează Ziua Poliției Române.

Directorul Centrului de Transfuzii, Adriana Crăciun, a precizat că următoarea acțiune va avea loc pe data de 21 martie, la Smeeni, unde echipele de recoltare au fost solicitate de reprezentanții Spitalului de Boli Cronice.

Polițiștii buzoieni au desfășurat ieri o altă acțiune umanitară care a devenit tradiție, constând în organizarea unui concurs gastronomic în beneficiul persoanelor din centrele de asistență socială. De această dată, centrul ales a fost  Aşezământul Social Sf. Sava din comuna Ulmeni, iar cele trei echipe de polițiști înscrise în concurs au pregătit, fiecare, câte un meniu de prânz, câștigătorilor revenindu-le privilegiul de a servi personal la masă persoanele asistate, cu felurile de mâncare astfel preparate. În acelaşi timp, tot pentru a veni în sprijinul bătrânilor asistați aici, alţi poliţişti au sădit răsaduri și au plantat seminţe puse la dispoziţie de Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, pe terenul ce aparţine aşezământului.

GALERIE FOTO:

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*