O buzoianca are nevoie de sange pentru a salva viata gemenilor pe care ii va aduce pe lume

8 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Insarcinata in luna a sasea, Emilia Arsenachi se afla internata la maternitatea Polizu si urmeaza a fi supusa unei interventii chirurgicale care sa o ajute sa isi duca sarcina la bun sfarsit.

 

Emilia Arsenachi

Emilia Arsenachi

In aceste zile in care spiritul Sarbatorilor deja se simte deja in aer, buzoienii sunt chemati sa faca din nou dovada faptului ca stiu da fie solidari si sa acorde o mana de ajutor semenilor aflati in suferinta.

Intr-o astfel de situatie se afla in prezent si Emilia Arsenachi, o buzoianca de 36 de ani, care duce o lupta disperata pentru ea, pentru copilul de doi ani care o asteapata acasa si pentru cei doi gemeni pe care urmeaza sa ii aduca pe lume.

Insarcinata in luna a sasea, aceasta a fost diagnosticata cu unele complicatii care ii pun in pericol atat sarcina cat si propria viata. Singura solutie pentru a duce sarcina la bun sfarsit si a-i aduce pe lume pe cei doi gemeni este o operatie complexa, pentru care are insa nevoie de o cantitate insemnata de sange, atat in timpul interventiei cat si pentru transguziile ulterioare.

In prezent, femeia se afla internata la maternitatea Polizu din Capitala, unde va fi supusa in perioada urmatoare interventiei chirurgicale, insa fixarea datei operatiei depinde de intervalul de timp in care se va face rost de cantitatea de sange necesara.

 

donare politisti (2)Pentru ca orice zi de intarziere inseamna o diminuare a sanselor la viata pentru Elena Arsenachi si pentru gemenii pe care ii poarta in pantece, colegii si apropiatii acesteia au demarat o campanie pe plan local, facand un apel la cat mai multi buzoieni sa mearga in aceasta perioada la Centrul de Transfuzii pentru a dona sange. Acestei campanii i s-a alaturat si filiala Buzau a Crucii Rosii, care le transmite buzoienilor ca gestul lor va contribui la salvarea a trei vieti.

Toti cei care doresc sa contribuie la salvarea acestor trei vieti sunt asteptati zilnic, la Centrul de Transfuzii, intre orele 7.30 si 13.00, pentru a dona, indiferent de grupa de sange pe care o au. Important este doar sa sepecifice ca donarea o fac pentru Emilia Arsenachi, astfel incat, in cazul in care au aceeasi grupa de sange, acesta va ajunge direct la pacienta, iar in cazul in care au o alta grupa, sangele lor il va inlocui in stocuri pe cel care ii fi alocat femeii de 36 de ani.

 

Adriana Craciun

Adriana Craciun

Directorul Centrului de Transfuzii, biologul Adriana Craciun, a precizat ca pana acum s-au prezentat deja cativa donatori, iar in cursul zilei de maine sunt anuntate si cateva grupuri mai mari, exprimandu-si speranta ca afluxul de donatori va continua si in zilele urmatoare, chiar si dupa ce pacienta din Buzau nu va mai avea nevoie acuta de sange.

Unul dintre grupurile care si-au anuntat deja disponibilitatea de a ajuta si se va prezenta la Centrul de Transfuzii va fi format din politistii locali, care au raspuns apelului lansat de Crucea Rosie si vor dona, atat in cursul zilei de maine, cat si in zilele urmatoare.

Adriana Craciun a tinut sa le multumeasca in mod special celor care s-au prezentat la Centrul de Transfuzii in cursul zile de 2 decembrie, atat donatorilor voluntari, cat si donatorilor fidelizati, care au fost solicitati telefonic pentru a veni sa li se recolteze sangele necesar pentru prepararea produselor biologice. „Am fost placut surprinsi sa constatam ca, in cursul zilei de 2 decembrie, am avut aproximativ 40 de donatori care s-au prezentat la centru, carora li se adauga si donatorii fidelizati, pe care i-am sunat si au venit sa doneze pentru produsele biologice pe care le obtinem din sange. Chiar doresc sa le multumesc public tuturor, pentru ca vorbim totusi de o zi libera, iar acesti oameni si-au rupt din timpul lor in care s-ar fi putut odihni si relaxa, venind sa doneze”, a declarat biologul Adriana Craciun.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*