Este nevoie urgenta de sange pentru tanarul buzoian internat cu leucemie la Fundeni

30 ianuarie 2014 | 2 comentarii |

Pe langa banii necesari continuarii tratamentului, Florin Ursache are nevoie in aceste zile de sange pentru transfuzii, intrucat, din cauza vremii, numarul donatorilor s-a redus in aceasta perioada, iar rezervele din teritoriu ajung cu mare greutate la Bucuresti.

 

Florin, inainte sa afle ca este bolnav

Florin, inainte sa afle ca este bolnav

Dupa articolul publicat de Sanatateabuzoiana.ro si alte apeluri umanitare aparute in presa, in contul deschis de familia lui Florin Ursache, buzoianul de 20 de ani diagnistocat cu leucemie, s-a strans o suma importanta de bani, donati de oamenii cu suflet mare, insa aceasta nu este deocamdata suficienta pentru a acoperi costul tratamentului pentru inca patru zile, care se ridica la 100.000 de lei.

In acest moment, insa, tanarul student la teologie are nevoie urgenta de sange. Intrucat tratamentul pe care il urmeaza la Spitalul Fundeni presupune si nenumarate transfuzii, este nevoie de rezerve importante de sange, care pana la acest moment au fost suficiente si nu au pus niciun fel de problema. Problemele au aparut odata cu inrautatirea vremii, moment din care donatorii obisnuiti nu au mai trecut pe la centrele de transfuzii, astfel ca in ultimele zile, cantitatea de sange recoltata a fost una fosrte redusa.

In plus, din cauza drumurilor greu accesibile, rezervele de sange de la centrele de transfuzii din teritoriu, cel mai important fiind cel de la Buzau, ajung cu mare dificultate la Institutul Fundeni, acolo unde Florin Ursache are nevoie aproape zilnic de sange.

 

Floarea Barzu, director CR Buzau

Floarea Barzu, director CR Buzau

Se impune astfel un nou apel catre cei care vor sa il ajute sa iasa invingator din lupta cu boala, sa mearga sa doneze sange, indiferent de ce grupa au. Apelul a fost facut de Floarea Barzu, directoarea Filialei de Cruce Rosie Buzau, care a declarat ca in zilele urmatoare tanarul va avea mare nevoie de sange, intrucat rezervele s-au diminuat in aceasta perioada. Cei care doresc sa doneze sange pentru Florin Ursache pot merge la Centrul de Transfuzii Sanguine Buzau sau la oricare centru similar din tara, specificand ca sangele donat este pentru tanarul student la teologie. De asemeni, donatorii se pot adresa Filialei de Cruce Rosie Buzau, care ii va indruma la centrul de recoltare si  va face toate demersurile necesare pentru ca sangele sa ajunga la tanarul care are atat de mare nevoie de el.

 

Florin crede ca va fi salvat

Florin crede ca va fi salvat

Vestile de spre starea lui Florin Ursache sunt incurajatoare, acesta pastrandu-si optimismul si avand in continuare un moral bun, care il ajuta sa treaca peste aceasta perioada dificila. Se pare ca prima etapa a tratamentului experimental la care a fost supus, dupa ce tratamentul clasic de chimioterapie nu a dat rezultate, a avut efectul scontat si exista motive de speranta ca boala va intra in remisie dupa urmatoarea faza de tratament. Pentru aceasta insa mai este nevoie de 100.000 de lei, cu ajutorul carora sa se acopere costul medicamentelor pentru urmatoarele patru zile de tratament, precum si de sangele necesar transfuziilor, vital in acest moment.

Orice contributie este extrem de importanta si poate fi trimisa in conturile deschise la Banca Transilvania Sucursala Buzau, pe numele tatalui sau, Ursache Alin George:

Cont in lei: RO57BTRLRONCRT0112306201;

Cont in euro: RO07BTRLEURCRT0112306201.

Cei care doresc sa contacteze familia tanarului pentru a-l ajuta, pot apela numerele de telefon: 0741.115.157 si 0747.905.706.

 


Categorii: Actual, Stiri

Comentarii (2)

 1. elena spune:

  Nu credeti ca era esential sa mentionati si ce grupa sangvina si rh trebuie sa aiba donatorul?

  • S.B. spune:

   Aveti dreptate. Este mevoie de sange din Grupa 0, RH pozitiv. Nu are insa importanta ce grupa sangvina si RH are donatorul, pentru ca centrele de transfuzii la care se doneaza au posibilitatea sa faca schimb intre ele, daca exista suficienta cantitate, asa ca este binevenita orice donare.
   Multumim tuturor celor care inteleg sa-l ajute pe Florin !

Adaugati un comentariu


 

*