„Banca de Alimente” este darnica astazi, cu buzoienii saraci

 Voluntarii filialei locale a Crucii Rosii vor imparti 250 de pachete cu alimente greu perisabile familiilor nevoiase din judet.

 

banca de alimente

Crucea Rosie din Romania, impreuna cu Fundatia Carrefour si Carrefour Romania au demarat, in luna aprilie, la nivel national, o noua actiune caritabila sub genericul Banca de Alimente, planificata a se desfasura concomitent in toate cele 41 de judete ale tarii si in cele sase sectoare din Capitala. Proiectul nu este unul nou, fiind implementat in Romania inca din 2009, cu scopul de a sprijini cu alimente de baza familiile sau persoanele singure care nu-si pot procura prin fortele proprii necesarul zilnic de hrana.

In cei peste 4 ani de activitate, prin Banca de alimente au fost ajutate, cu alimente de baza, aproximativ 100.000 de familii si persoane singure, din care aproximativ 15.400 au primit alimente colectate in magazinele Carrefour.

Cum spuneam, anul acesta, proiectul a fost demarat in luna aprilie, iar astazi isi va arata generozitatea si la Buzau, unde 250 de familii nevoiase vor beneficia de ajutoarele distribuite de voluntarii de la Crucea Rosie.

Actiunea va fi demarata incepand cu ora 9.00, cand voluntarii Crucii Rosii vor merge la un depozit de pe strada Transilvaniei, unde vor realiza cele 250 de pachete care apoi vor fi distribuite.

 

Floarea Barzu, director CR Buzau

Floarea Barzu, director CR Buzau

Dupa cum a precizat Floarea Barzu, presedintele Filialei Buzau a Crucii Rosii, fiecare pachet va contine orez, zahar, ulei, faina, malai, bulion, paste fainoase, biscuiti, conserve din carne. Cei la care vor ajunge aceste produse au fost alesi din lista persoanelor care beneficiaza de venit minim garantat, selectia facandu-se dupa mai multe criterii, astfel incat alimentele sa ajunga la cei care au intr-adevar nevoie de ele.

Dupa ce vor fi facute pachetele, echipele de voluntari vor pleca spre adresele beneficiarilor pentru a le distribui.

In total, anul acesta, 11.750 de familii sarace din intreaga tara, vor primi pachete cu alimente greu perisabile, valoarea totala a proiectului fiind de 233.266 de euro din care Fundatia Carrefour si Carrefour Romania au asigurat  suma de 173.000 de euro iar Crucea Rosie Romana  60.266 de euro.

crucea_rosie

Din 2009 pana in prezent, Banca de Alimente a devenit unul dintre cele mai importante proiecte  derulate de Crucea Rosie din Romania, fapt remarcat si de Mihaela Geoana, presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie. Aceasta a tinut sa remarce ca lantul de magazine Carrefour este primul partener care s-a alaturat acestei campanii, oferind spatii in toate magazinele sale de tip hipermarket din tara, pentru amplasarea de recipienti de colectare a alimentelor cumparate si donate de catre cetateni, precum si transportul acestora la depozitele Bancii de Alimente.

Astfel de spatii, precum si urne pentru colecta de bani, exista si la hipermarket-ul din Buzau, alimentele si banii fiind apoi adunate in depozitele Bancii de Alimente si distribuite catre nevoiasi.

Conform reprezentantilor retailerului, pana in luna decembrie a anului trecut,  in magazine au fost adunate peste 173 de tone de alimente in cadrul acestui proiect.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*