Donație importantă pentru Maternitatea din Râmnicu Sărat

15 ianuarie 2018 | 1 comentariu |

Crucea Roșie Buzău a donat, astăzi, 6 pătuțuri-incubator și 200 lenjerii, în cadrul unei campanii naționale pe care organizația umanitară o desfășoară în parteneriat cu două companii.

 

Bucurie mare, astăzi, pentru medicii Spitalului Municipal Râmnicu Sărat și pentru mămicile care au născut sau urmează să nască aici. Secția de Neonatologie a unității medicale a fost inclusă într-un program de dotare a secțiilor de nou-născuți cu lenjerii și pătuțuri speciale, pe care Crucea Roșie îl desfășoară la nivel național, în parteneriat cu Procter&Gamble și reteaua magazinelor Profi.

Azi a venit rândul secției de la Rămnicu Sărat să beneficieze de o astfel de donație, reprezentanții filialei Buzău a Crucii Roșii, mergând în această dimineață la Spitalul Municipal, pentru a oferi reprezentanților unității medicale 6 pătuțuri tip incubator și 264 de lenjerii.

Directorul filialei locale a Crucii Roșii a precizat că  donația este rezultatul campaniei „Hai să dăruim un nou început pentru un nou născut”, derulată și la nivelul județului Buzău, pentru „a oferi copiilor abia veniți pe lume confortul necesar în primele zile de viață. Maternitatea din Râmnicu Sărat avea nevoie de acest ajutor, iar noi suntem bucuroși că putem veni astfel în sprijinul bebelușilor care au nevoie de îngrijiri speciale pentru a crește sănătoși”, a menționat directorul CR Buzău, Floarea Bârzu.

 

În perioada iunie-septembrie 2017, compania Procter&Gamble a alocat o parte din valoarea vânzarilor în magazinele Profi a unor produse purtând brandurile Ariel, Lenor și Pampers, pentru a sprijini acest demers, în timp ce Crucea Roșie s-a ocupat, în această perioadă, de identificarea nevoilor secțiilor de Neonatologie din țară. „Este o donație care ne ajută foarte mult în desfășurarea actului medical, mai ales că vorbim despre nou-născuți care, așa cum se știe, în primele zile de viață au nevoie de îngrijiri speciale. Noi, la sfârșitul anului trecut, chiar am făcut un necesar pentru dotarea acestei secții, unde pătuțurile-incubatoare sunt destul de vechi și aveam nevoie de dotare. Este un dar minunat pe care-l primim la început de an, pentru care mulțumim celor care au făcut posibilă această donație, care contribuie substanțial la creșterea actului medical e care-l oferim mămicilor și nou-născuților”, a declarat directorul medical al spitalului râmnicean, dr. Felicia Vasile.

În Spitalul Municipal Rm. Sărat, secția nou-născuți-maternitate are 15 paturi pentru mame și bebeluși la care se adaugă alte 10 patuțuri pentru copilași în secția Pediatrie. Aici se nasc, anual, câteva sute de copii, iar alte câteva sute beneficiază de tratament pediatric.

 

Crucea Roșie, împreună cu cele două companii partenere au strâns, în perioada iunie-septembrie a anului trecut, sumele necesare achiziționării a peste 80 de pătuțuri și a 7.600 de lenjerii, care au început să fie distribuite către secțiile de Neonatologie din țară.

La nivelul județului Buzău s-a considerat că secția de la Râmnicu Sărat ar  fi cea mai potrivită pentru a primi o astfel de donație în cadrul campaniei, iar acest fapt s-a materializat în această dimineață, când pătuțurile și lenjeriile au fost oferite de reprezentanții Crucii Roșii responsabililor din cadrul unității medicale.

Ar mai fi de precizat faptul că distribuția donațiilor a început din luna decembrie a anului trecut, urmând a continua și în perioada următoare în alte județe din țară.

 

Silviu Lefter

Despre această campanie vorbește și Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii, care a precizat că acțiunea este o dovadă că, atunci când branduri puternice, ONG-uri și retaileri se unesc, pot avea un impact pozitiv în comunități și pot fi o forță dedicată binelui, invitând în continuare românii să fie solidari.

Maternitatea este locul în care cei mici iau contact pentru prima dată cu mediul extern, fiind un spațiu esențial atât pentru starea lor de bine, cât și a mamelor. Astfel, într-un efort colectiv, ne-am propus ca prin aceasta inițiativă să transformăm mai multe secții de nou-născuți din țară într-un loc mai bine echipat, care răspunde nevoilor acestora. Ne bucurăm să fim  alături de o inițiativă atât de frumoasă, care ne-a invitat, pe fiecare din noi, la un exercițiu de solidaritate”, a mai declarat acesta.

 Comentarii (1)

  1. Mariana Leopea spune:

    D-na dr UDREA de la secția de nou născuți care înainte de medic este un om deosebit, are o contribuție deosebită la toată activitatea ce se desfășoară acolo. Când eu am născut în urmă cu 3 ani nu am beneficiat de aceste îmbunătățiri dar așteptam cu drag ca dânsa să intre de gardă și să aud o vorbă bună, să ne dea curaj, să spună că totul va fi bine.

Adaugati un comentariu


 

*