Crucea Roșie, în misiune caritabilă la Săgeata

21 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Voluntarii filialei Buzău ai organizației vin astăzi în ajutorul unei familii care a trecut, în inteval de doar trei zile, prin două mari tragedii.

 

Crucea Roșie Buzău își continuă misiunile umanitare prin județ, venind astăzi în ajutorul unei familii din Săgeata, care a trecut la jumătatea lunii trecute prin două grele încercări și are nevoie de sprijinul semenilor.

Este vorba de o femeie de 48 de ani și de fiica acesteia, studentă în București, care au rămas fără acoperiș deasupra capului chiar în pragul iernii, după ce un incendiu le-a mistuit locuința. Nenorocirea a avut loc la doar trei zile după ce soțul femeii a decedat, în urma unui accident vascular cerebral. Cu greu au reușit, femeia și fiica sa, să facă față celor două tregedii care s-au petrecut într-un interval atât de scurt de timp, însă la momentul actual au nevoie de sprijin pentru a-și putea relua viața de la capăt. În prezent, locuiesc provizoriu în casa parohială din localitate, unde vor beneficia de adăpost cel puțin pe perioada iernii, până când vor reuși să-și reclădească locuința distrusă de flăcări.

Pe lângă banii necesari achiziționării materialelor de construcții și recladirii casei, cele două mai au nevoie și de bunuri de strictă necesitate, având în vedere că incendiul le-a distrus tot ce aveau.

 

Drama familiei nu i-a lasat impasibili pe membrii comunității, care s-au mobilizat pentru a ajuta, fiecare după posibilități.  Prima măsură a fost asigurarea unui adăpost în casa parohială din localitate, urmată de o serie de acte umanitare. În aceste acțiuni s-a implicat și filiala locala a Crucii Roșii, după ce voluntarii au aflat de drama familiei. O astfel de activitate are loc astăzi, în localitatea buzoiană, unde au fost mobilizați și copiii de la Școala Gimnazială Săgeata. De menționat este faptul că inițiativa acțiunii a aparținut chiar copiilor și cadrelor didactice din cadrul școlii, care au apelat la sprijinul Crucii Roșii în acest demers.

Astfel, voluntarii organizației se vor afla azi la Săgeata, unde va avea loc o activitate de colectare de fonduri bănești de la elevii scolii, părinții acestora și cadrele didactice, suma totală urmând a fi donată familiei, pentru a fi folosită la achiziționarea de materiale necesare reconstrucției casei distruse de incendiu și de bunuri de strictă necesitate.

 

Totodată, pentru că până la momentul în care se vor putea muta din nou în propria casă, mama lovită de soartă și fiica sa mai au nevoie și de produse de uz casnic, Crucea Roșie le va dona, prin reprezentanții săi, vase de bucătărie, lenjerie de pat, pleduri, saci de dormit și alte bunuri de strictă necesitate, pe care le vor putea folosi în locul celor distruse în incendiu.

Pentru că suma colectată de la elevii și cadrele didactice ale școlii din Săgeata și bunurile donate de Crucea Roșie nu vor fi suficiente pentru a scoate din necaz familia greu încercată, Floarea Bârzu, directorul filialei locale a organizației umanitare, a făcut un apel către toți cei care doresc și au posibilitatea să ajute cu bani sau cu materiale de construcții, să se adreseze fie administrației locale a comunei, fie filialei Buzău a Crucii Roșii, trimitând un e-mail la adresa crucearosie.buzau@gmail.com, ori apelând numelele de telefon 0238 714 961 sau  0238 714 961.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*