Au inceput lucrarile la prima baza nationala de pregatire a voluntarilor Crucii Rosii

Baza de antrenament, in care se vor investi 7 milioane de lei, va functiona in localitatea clujeana Valea Ierii si va putea asigura pregatirea simltana a 100 de voluntari.

 

Foto: ziardecluj.ro

Foto: ziardecluj.ro

Crucea Rosie Romana (CRR) vrea sa aniverseze 140 de ani de la infiintare, in 2016, cu o baza proprie de antrenament a voluntarilor. Cu putin timp inainte de data la care Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a implinit 139 de ani, in judetul Cluj au fost demarate lucrarile pentru amenajarea primei baze nationale de antrenament. Aici vor fi pregatiti voluntarii, pentru interventiile in diferite situatii de urgenta.

Pana in prezent, CRR nu a dispus de o baza proprie de antrenament, voluntarii fiind instruiti in cadrul filialelor locale sau prin intermediul diferitelor exercitii de simulare desfasutate cu Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta si alte structuri abilitate sa intervina in astfel de cazuri.

Cel mai probabil, de anul viitor, voluntarii din toata tara se vor putea instrui in baza special amenajata in acest sens, lucrarile de constructie si amenajare urmand a se finaliza pana la sfarsitul acestui an.

Baza de pregatire va fi deschisa in localitatea Valea Ierii, din judetul Cluj, autoritatile judetene si filiala locala a Crucii Rosii ocupandu-se de bunul mers al lucrarilor.

 

crucea rosieConform directorului Filialei Cluj a Crucii Rosii, Simona Bratu, baza se va intinde pe o suprafata de 18.000 de metri patrati, avand o capacitate de cazare de 100 de locuri.

Voluntarii care se vor pregati aici vor avea la dispozitie toate facilitatile si dotarile necesare. Printre acestea se numara doua sali de curs cu o capacitate de cate 50 de locuri – pentru pregatirea teoretica, o sala de mese cu 100 de locuri, bucatarie proprie si un cabinet medical.

Pentru pregatirea practica, baza va fi dotata cu teren de sport, un poligon special de antrenament si chiar cu un iaz pentru antrenamentele specifice interventiilor in caz de inundatii. Totodata, in tabara vor fi amenajate anexe pentru cainii utilitari si cai, partenerii” echipelor de interventie in multe situatii.

 

Foto: ziardecluj.ro

Foto: ziardecluj.ro

Investitia totala depaseste 7 milioane de lei, iar daca lucrarile vor decurge asa cum au fost planificate, baza de pregatire ar urma sa fie inaugurata pana la sfarsitul acestui an.

Singura problema ar putea fi legata de fondurile necesare, directorul Crucii Rosii clujene precizand ca pana acum s-au investit 1,5 milioane de lei, bani proveniti atat din fondurile proprii ale organizatiei, cat si din bugetul alocat de administratia locala. In acest sens, Simona Bratu a mentionat ca va mai fi nevoie de sprijin financiar din partea autoritatilor, dar si de ajutor venit din partea donatorilor. In acest scop, reprezentantii Crucii Rosii fac un apel catre toti cei care pot sa contribuie cu bani sau materiale de constructie, la realizarea acestui proiect, sa nu ezite sa o faca, orice ajutor de aceasta natura fiind bine venit.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*