Crucea Roșie a amplificat campania umanitară pentru victimele cutremurului din Albania

9 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Donațiile pot fi făcute de acum și prim SMS, prin intermediul unui număr special devenit operațional la finele săptămânii trecute.

 

Crucea Roșie din România desfășoară o campanie umanitară în sprijinul victimelor cutremurului din Albania, așa cum Sanatateabuzoiană.ro anunța în urmă cu o săptămână. La momentul lansării apelului umanitar, bilanțul dezastrului era unul provizoriu, numărul victimelor și amploarea pagubelor produse modificându-se de la o zi la alta. Conform ultimelor date comunicate de autoritățile albaneze, cutremurul produs în data de 26 noiembrie s-a soldat cu decesul a 51 de persoane, rănirea altor 750, iar la acest moment 10 persoane sunt date dispărute și se continuă căutările în cazul lor. În ceea ce privește pagubele, 300 de case au fost distruse, iar 8.000 sunt afectate. Din această cauză, 4.000 de persoane sunt strămutate și 100.000 sunt direct afectate de seism, având nevoie de asistență umanitară.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania, în colaborare cu autorităţile naţionale, au luat măsuri imediate pentru a asigura operaţiunile de salvare şi distribuirea de materiale de primă necesitate către populaţie, iar  acţiunile Crucii Roşii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, pături, sprijin alimentar, servicii de asistenţă psihosocială precum şi prim ajutor de bază şi adăpost.

 

Dat fiind numărul mare de persoane care au nevoie de asistență umanitară, Crucea Roșie din România s-a mobilizat pentru a veni în sprijinul victimelor și a susține eforturile făcute de organizația similară din Albania.

După lansarea campaniei umanitare la începutul acestei luni, prin intermediul căreia oricine dorește să sprijine acest demers poate face donații în conturile Cruci Roșii, organizația din România a contribuit, la rândul său, printr-o donație de 3.000 de euro către Crucea Roșie din Albania, din  fondul de urgenţă al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

În același timp, campania demarată săptămâna trecută a fost amplificată, fiind pusă la dispoziția celor care doresc să întindă o mână sinistraților albanezi, o nouă modalitate de a dona. Este vorba de un sistem de donații prin SMS, mult mai la îndemână pentru cei care doresc să ajute.

 

Astfel, trimițând un SMS la numărul 8826, orice posesor de telefon mobil poate face o donație de 2 euro, bani care vor ajunge în conturile Crucii Roșii din România, după care vor fi transferați către organizația similară din Albania.

Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii din România, a declarat în acest sens că „mulţi oameni şi-au pierdut casele şi persoanele dragi, iar mii de persoane afectate vor avea nevoie de sprijin continuu pentru a reveni la o viaţă normală. Pentru a amplifica acest sprijin umanitar, apelăm la rândul nostru la populaţia din România să doneze”.

În afară de donațiile prim SMS, cei care doresc să vină în sprijinul victimelor seismului din Albania cu sume mai mari, mai pot dona on-line, direct de pe site-ul Crucii Roșii din România, sau în conturile organizației, special deschise la BRD, agenţia din Piaţa Romană. Astfel, donațiile în lei pot fi făcute în contul RO31BRDE410SV21981334100, iar sumele în euro pot fi depuse în contul RO62BRDE410SV21981684100.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*