Crucea Rosie din Romania se implica in ajutorarea victimelor cutremurului din Nepal

In acest sens a fost demarata o campanie de strangere de fonduri proventite din donatiiile care pot fi facute online sau in conturile deschise special.

 

crucea rosie nepalIn urma cutremurului devastator din Nepal, produs la data de 25 aprilie, si care a provocat o tragedie de mari proportii atat prin numarul victimelor cat si prin distrugerile produse, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a lansat un Apel International de Urgenta.Suma necesara pentru asistarea a aproximativ 75.000 de persoane afectate de dezastru este de 33 de milioane euro, iar filialele din intreaga lume s-au mobilizat in efortul de a strange aceasta suma.

Nici Crucea Rosie din Romania nu a putut sta doparte, lansand zilele trecute „Apelul pentru Nepal”, o campanie umanitara ce  consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special pentru acest apel. Sumele colectate vor fi directionate spre a fi utilizate de catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de hrana, asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

 

crucea rosie nepalConform celui mai recent bilant, se estimeaza ca in urma cutremurului de 7,9 grade din Nepal au murit 3.200 de oameni, iar peste 5.000 au fost raniti, insa distrugerea infrastructurii face dificila stabilirea rapida a daunelor si a numarului exact al victimelor.  Rapoartele de pana acum arata ca zeci de mii de persoane au fost afectate de acest cutremur, iar acum se lupta sa supravietuiasca din cauza lipsei de hrana, adapost si apa potabila. Crucea Rosie din Nepal, in colaborare cu autoritatile nationale au luat masuri imediate pentru a asigura operatiunile de salvare si distribuirea de materiale de prima necesitate catre populatie.

In acest context, voluntarii Crucii Rosii din Romania fac un apel catre toti cei care doresc sa dea o mana de ajutor in eforturile de sprijinire a victimelor seismului, sa doneze orice sume, fie online, pe site-ul oficial al Crucii Rosii, fie in conturile deschise special pentru aceasta actiune, deschise la BRD. Donatiile in lei pot fi facute in contul RO14BRDE410SV34436474100, in timp ce donatiile in euro se pot face in contul RO02BRDE410SV34436714100.

 


Adaugati un comentariu


 

*