Acțiune umanitară la Năieni, în sprijinul unor familii defavorizate

30 ianuarie 2019 | 0 comentarii |

Acțiunea face parte dintr-o campanie pe care Crucea Roșie și fundația Telekom desfășoară în mai multe localități din țară

 

Voluntari filialei Buzău a Crucii Roșii au luat parte la începutul acestei săptămâni la o acțiune umanitară care face parte dintr-o campanie mai amplă, desfășurată la nivel național, în parteneriat cu fundația Telekom. În cadrul acestei campanii au fost selectate 100 de familii vulnerabile din mediul rural, printre care se numără și 25 de familii din satele buzoiene Năeni, Fântânele, Fințești, Proșca și Vârf, care au fost alese pe baza anchetelor sociale realizate de primăriile locale, rezultatele fiind colectate de voluntarii de la Crucea Roșie. Alături de cele 25 de familii din comuna buzoiană Năieni au mai fost selectate familii aflate, de asemenea în situații speciale, din județele Ialomița, Călărași și Tulcea, inițiatorii campaniei distribuind în total, în cele patru județe, peste 75 de tone de lemne de foc, gata tăiate și peste 1,3 tone de alimente.

Caravana voluntarilor a ajuns luni în satele buzoiene, ocazie cu care, fiecare din cele 25 de familii a primit la domiciliu un palet de lemne de foc și 13 kilograme de produse alimentare, distribuite de reprezentanții filialei locale a Crucii Roșii și cei ai fundației Telekom.

 

Referindu-se la această campanie Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii din România, a declarat că „persoanele nevoiașe duc o luptă permanentă cu foamea, iar în sezonul rece situația acestora devine critică. Fie că vorbim despre bătrâni singuri sau de familii cu mulți copii, aceștia se luptă zi de zi cu frigul. De multe ori temperatura de afară este egală cu temperatura din casele lor. Mulțumim partenerului nostru, Fundația Telekom Romania, pentru că datorită sprijinului oferit reușim să ducem căldură și speranță în casele lor”.

La rândul său, Ionela Păunică directorul executiv al fundației Telekom, a precizat cu aceeași ocazie că „a face bine se află în ADN-ul nostru, al celor de la Fundația Telekom, pentru care cazurile speciale reprezintă întotdeauna o prioritate. Încercăm să ajutăm de fiecare dată când ni se solicită sprijinul, iar prin colaborarea cu Crucea Roșie Română suntem siguri că ajungem la cei care se află cu adevărat în dificultate”.

 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 721 subfiliale și 502 comisii, iar 6.600 de voluntari se implică activ în activitățile sale.

Fundația Telekom este o organizație non-profit care susține mai multe categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați, și care răspunde solicitărilor umanitare provocate de calamități naturale, fiind în mod activ implicată în identificarea oportunităților, dar și în rezolvarea situațiilor sociale dificile care apar în interiorul comunității.

 


Adaugati un comentariu


 

*