Donații de peste 33.000 de lei, la Balul de Dragobete organizat de Crucea Roșie Buzău

24 februarie 2020 | 0 comentarii |

Din banii astfel obținuți, filiala locală a organizației intenționează să achiziționeze o autospecială mai performantă și mai spațioasă, pe care să o poată folosi în cadrul acțiunilor umanitare pe care le desfășoară în județ.

 

Dragobetele s-a sărbătorit în avanpremieră la Buzău, în cadrul unui bal tematic organizat de filiala locală a Crucii Roșii, vineri seară. A fost un prilej pentru organizatori de a lansa participanților provocarea de a se distra în cadrul unui eveniment caritabil, dar și de a promova ia românească și tradițiile populare specifice Dragobetelui, astfel că majoritatea participanților au răspuns invitației de a veni îmbrăcați în ie sau costume populare.

În ceea ce privește aspectul caritabil al evenimentului, aceasta a vizat strângerea de fonduri necesare pentru achiziționarea, de către filiala locală a Crucii Roșii, a unui autovehicul mai spațios, care să fie folosit în acțiunile umanitare pe care voluntarii le desfășoară. Fondurile au provenit atât din plata taxei de participare, în valoare de 100 de lei, dar și din donațiile pe care participanții le-au făcut într-o urnă specială, care le-a fost pusă la dispoziție în acest sens.

 

Și-au deschis inima și… „buzunarul” numeroși medici, profesori, scriitori, oameni de afaceri, artiști și alți iubitori de fapte bune, care au răspuns invitației de a participa la Balul „Bucuriei” organizat de Crucea Roșie Buzău.

O prezență deosebită a fost Irina Vlăduca Marghiloman, (nepoata lui Alexandru Marghiloman – Președinte al Crucii Roșii Române în perioada 1914-1925) care a venit la bal însoțită de soțul său.

Organizatori și-au atins scopul, petrecerea fiind una reușită, asta și datorită partenerilor care au decis să se implice benevol în acest demers. Astfel, invitații au fost întâmpinați cu sare și pâine, care a fost oferită gratuit de Brutăria Rușețu, iar tortul de la finalul Balului Caritabil a fost oferit tot gratuit, de cofetăria Briana. Totodată, restaurantul Nova Clasic, unde a avut loc evenimentul, a oferit un discount considerabil, astfel încât costurile cu organizarea să fie mult mai mici decât cele reale.

 

Fotografiile oficiale ale evenimentului au fost realizate benevol, așa cum o face în cadul multor alte evenimente, de cunoscutul fotograf profesionist buzoian Ion Tăbăcau, iar zona preferată de invitați pentru a se fotografia a fost o expoziție de costume populare vechi, din colecția Ceciliei Petrescu.

În total, din sumele donate și taxele de participare s-au strâns 33.750 de lei, iar 17.775 de lei au fost folosiți pentru achitarea costurilor de organizare a evenimentului. Au mai rămas astfel aproape 18.000 de lei, le care se mai adaugă alte fonduri strânse din donații de Crucea Roșie Buzău, astfel că organizația va dispune de suma necesară pentru achiziționarea unui autovehicul second hand.

 

Floarea Bârzu, directorul filialei a precizat că se dorește achiziția unei autospeciale mai puternice și mai spațioase, astfel încât voluntarii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze cu două sau mai multe mașini, de ulte ori personale, la acțiunile umanitare pe care le desfășoară în județ.

Deocamdată nu ne putem gândi la o mașină nouă, dar și una la mâna a doua ne va fi folositoare. Bineînțeles că nu o putem achiziționa de la oricine, trebuie să organizam licitație, dar mai întâi trebuie să stabilim detaliile tehnice ale autovehiculului de care avem nevoie. Asta nu va fi o problemă și sperăm să putem achiziționa mașina cât mai repede posibil”, a declarat Floarea Bârzu, mulțumind participanților și sponsorilor pentrudărnicia de care au dat dovadă”.

Mari absenți ai evenimentului au fost reprezentanții autorităților locale, însă tot răul a fost spre bine, pentru că produsele din meniu care au fost comandate și au rămas neconsumate au fost donate azilului de bătrâni de la Ulmeni.

 

GALERIE FOTO


Adaugati un comentariu


 

*