Concurență mare la conducerea Colegiului Medicilor Buzău

24 februarie 2020 | 0 comentarii |

Nu mai puțin de 28 de medici vor să ocupe un loc în Consiliul Județean al organizației profesionale, iar 15 doctori vor să „prindă” un loc de reprezentant în Adunarea Generală a Colegiului Național al Medicilor.

 

Se anunță concurență mare pentru ocuparea uneia dintre pozițiile de reprezentare a medicilor buzoieni în Colegiului Județean al Medicilor (CJM) Buzău, dar și în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, în mandatul 2020-2024.

Săptămâna viitoare, timp de trei zile, între 1 și 3 martie, medicii buzoieni vor avea posibilitatea să aleagă noile echipe de conducere la nivel local și a reprezentanților orgnizației locale la nivel național.

Comisia Electorală Locală, compusă din dr. Mirela Pană – președinte, dr. Virgil Păunescu – secretar, dr. Doina Bunea, dr. Adrian Dima și dr. Cosmin Radu – membri, a validat listele cu candidații care s-au înscris în cursa pentru Consiliul Județean al Colegiului Județean al Medicilor Buzău sau care doresc să reprezinte organizația locală în Adunarea genarală a CMR.

Pentru Consiliul Județean, nu mai puțin de 28 de medici candidează pentru una dintre cele 13 poziții de mebru cu drepturi depline și 4 de membru supleant, iar pentru Adunarea Generală, 15 candidați vor să ocupe unul dintre cele trei locuri rezervate Buzăului.

O parte dintre aceștia au mai făcut parte din organele de conducere a Colegiului Medicilor și în mandatele anterioare, dar pe liste se află și multe nume noi, semn că medicii tineri au început să dorească să se implice în funcționarea organizației profesionale care le reprezintă interesele sau îi sancționează atunci când se abat de la conduita profesională.

 

Dr. Ion Japie, cel care a deținut funcția de președinte al Colegiului Județean al Medicilor în ultimele mandate, nu mai dorește să reprezinte organizația profesională din aceeași poziție, și-a exprimat deja preferința de a reprezenta organizația profesională locală în Adunarea Generală a CMR (unde de-a lungul timpului a avut ocazia să facă parte din diferite Comisii), în cazul în care „colegii consideră că mai pot fi de folos”.

În acest context, favorit pentru a prelua șefia Colegiului Județean al Medicilor pare să fie medicul Mihai Tache, despre care numeroși medici spun că are experiență în relația cu medicii din județ, cunoaște foarte bine legislația și a dat dovadă de implicare atât în cadrul unor comisii ale organizației profesionale, cât și în relația cu diferite autorități, acesta ocupând diferite funcții de conducere în cadrul Spitalului Județean de Urgență, de-a lungul carierei.

Dr. Tache spune însă că „lucrurile bune se pot face doar în echipă, cu reprezentativitate atât la nivel local cât și național”, așa că îndeamnă toți medicii din județ să se implice, să vină la vot pentru a-și exprima preferințele, pentru că numai în acest fel se va putea constitui o echipă reprezentativă pentru medicii din întregul județ. Cât despre funcții, medicul spune că acestea se vor vota ulterior, în prima ședință a Consiliului Județean din viitorul mandat, așa că este prematur să se vorbească la acest moment despre cine va face parte din noul Birou Executiv și ce funcție va îndeplini în mandatul 2020-2024.

 

Pentru a se elimina orice suspiciune privind candidaturile, listele de candidați au fost întocmite în ordine alfabetică. Candidații provin din majoritatea specialităților medicale, așa că ar putea rezulta o echipă echilibrată.

Astfel, pentru Consiliul Județean al CJM Buzău, doctorii care se vor prezenta la vot vor putea alege între medicii Ana Cristina Bălan (ATI),  Cătălin Constantin Bostan (Chirurgie generală), Maria Brăgău (Psihiatrie), Laura Iuliana Ciuntu (Medicină de familie), Mihai Colțoiu (medicină de familie), Mario Corneliu Constantin Constantinescu (OG), Sergiu Danilescu (Ortopedie), Aura Elena Daniliuc (ATI), Răzvan Dedu (Chirurgie generală), Aurelia Diaconescu (Medicina de familie), Ernando Iulian Dogaru (Medicină de familie), Magdalena Dragu (Medicină legală), Ion Japie (Ortopedie), Dan Gabriel Mihai (Ortopedie), Luminița Anemona Mușat (Medicină de familie), Radu Șerban Pană (Medicină de familie), Camelia Pădineanu (Medicina de familie), Mihail Popescu (medicină de familie), Dragoș Porumb (Ortopedie),  Paul Eugen Rânja (Medicină internă), Marius Cristian Stoica (Chrurgie plastică), Mihail Horia Tache (Chirurgie plastică), Ion Tudose (Medicină internă), Ovidiu Cristian Ungureanu (Chirurgie generală), Alexandru Varga (Chirurgie plastică), Dragoș Ionuț Vicol (Chirurgie generală), George Ovidiu Vulpe (Ortopedie), Adrian Zoican (Medicină de urgență).

 

Același raționament a existat și la baza întocmirii listei cu candidați pentru desemnarea reprezentanților CMJ Buzău în Adunarea Generală a CMR. Mulți dintre cei 15 medici care s-au înscris pe această listă se regăsesc și pe lista pentru Consiliul Județean, întrucât Regulamentul de organizare a alegerilor permite ca un membru al organizației profesionale locale să candideze atât pe lista membrilor Consiliului Local cât și pe cea a reprezentanților în Adunarea Generală Națională a CMR sau pentru mandatul de membru în Comisia de Cenzori.

Astfel, pe acestă listă îi regăsim pe medicii Maria Brăgău (Psihiatrie), Laura Iuliana Ciuntu (Medicină de familie), Aurelia Diaconescu (Medicina de familie), Magdalena Dragu (Medicină legală), Ion Japie (Ortopedie), Dan Gabriel Mihai (Ortopedie), Radu Șerban Pană (Medicină de familie), Mihail Popescu (medicină de familie), Dragoș Porumb (Ortopedie), Paul Eugen Rânja (Medicină internă), Marius Cristian Stoica (Chrurgie plastică), Mihail Horia Tache (Chirurgie plastică), Ovidiu Cristian Ungureanu (Chirurgie generală), Alexandru Varga (Chirurgie plastică), Dragoș Ionuț Vicol (Chirurgie generală).

Primul tur al alegerilor va avea loc în zilele de 1, 2 și 3 martie, la sediul CJM Buzău, din incinta Spitalului Județean de Urgență, între orele 8,00-20,00. Dacă nu se va întruni cvorumul de 2/3 din membri, în zilele de 15, 16 și 17 martie se va organiza turul al doilea.

 


Adaugati un comentariu


 

*