Crucea Roșie Buzău a primit un nou transport de ajutoare, în sprijinul populației și personalului medical

Acestea au fost trimise de la sediul central al Crucii Roșii, urmând a fi distribuite în zilele următoare, în funcție de urgențe și necesități.

 

În această perioadă, filiala Buzău a Crucii Roșii s-a implicat încă de la începutul pandemiei în activități având ca scop sprijinirea unităților sanitare din județ, cât și a persoanelor din categorii vulnerabile, cărora le este mai dificil să își asigure cele necesare traiului zilnic, în contextul restricțiilor impuse în timpul stări de urgență.

Astfel, până la acest moment, 148 de familii și persoane defavorizate din 12 localități ale județului au primit pachete cu alimente de bază, în valoare de 90 de lei fiecare, precum și pachete cu materiale igienico-sanitare, extrem de importante în această perioadă. Totodată, în perioada Paștelui, cei aproximativ 400 de copii din centrele DGASPC Buzău au primit dulciuri de la voluntarii Crucii Roșii, iar încă de la momentul instituirii restricțiilor de circulație, persanele vârstnice fără aparținători, care au cerut sprijin, beneficiază de ajutor din partea acelorași voluntari, care le fac cumpărăturile și le livrează la domiciliile acestora.

În ceea ce privește sprijinul acordat sectorului sanitar, acesta s-a materializat în mai multe acțiuni care au fost posibile doar cu sprijinul numeroșilor agenți economici, organizații sau persoane fizice care s-au alăturat acestui demers și au donat diferite materiale sau sume de bani.

 

În acest mod, spitalele din județ dar și medicii de familie au primit până acum 3.000 de măști de protecție, 10.000 de perechi de mănuși și 5.000  de halate. De asemenea, personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență și de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a beneficiat în această perioadă și de „donații mai dulci”, constând în prăjituri, croissante, băuturi răcoritoare și apă minerală, oferite de mai mulți agenți economici din județ.

Nu în ultimul rând, peste 700 de persoane din județ, aflate în izolare la domiciliu, au beneficiat de consiliere psihologică prin intermediul Crucii Roșii buzoiene.

Floarea Bîrzu, directorul filialei Buzău, a precizat că „aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare, atât cât va fi nevoie, chiar în această dimineață fiind recepționat un nou transport important de produse și alte materiale trimise de la sediul central al organizației, care vor fi distribuite în perioada următoare”.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*