Punct final al campaniei de dotare a maternităților, derulată de Crucea Roșie

Printre unitățile care au primit pătuțuri și lenjerii pentru nou născuți s-a numărat și maternitatea din Râmnicu Sărat.

 

Crucea Roșie din România a anunțat finalizarea campaniei naționale pe care a derulat-o timp de un an, împreună cu partenerii Profi și Procter&Gamble, ce a avut ca scop dotarea mai multor maternități din țară cu pătuțuri pentru noi și lenjerii de pat. Denumită Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut!”, campania a fost demarată în luna iunie a anului trecut și s-a desfășurat în două etape, fiind încheiată cu suscces în cursul acestei săptămâni.

Cu această ocazie, Crucea Roșie și partenerii implicați au prezentat și un bilanț al celor 12 luni în care au derulat această acțiune, bilanț din care reiese că au fost dotate în total 48 de maternități de stat din România, cu 128 de pătuțuri noi și 10.450 de lenjerii de pat.

Proiectul a avut ca principal scop oferirea confortului necesar nou-născuților, încă în primele zile de viață, prin înlocuirea pătuțurilor uzate și învechite din multe maternități, cu altele noi, precum și furnizarea de lenjerie necesară.

 

Prima etapă a campaniei s-a desfășurat în perioada iunie-septembrie 2017, când au fost donate peste 80 de pătuțuri și 7.600 de lenjerii, către 41 de maternități. Campania a fost reluată în luna aprilie a acestui an, iar în această a doua etapă au fost donate alte 48 de pătuțuri noi și 2.850 de lenjerii.

Suportul financiar pentru susținerea cheltuielilor necesare a fost asigurat de cele două companii, în timp ce voluntarilor Crucii Roșii le-a revenit misiunea de a identifica nevoile imediate ale maternităților de stat din toată țara, pe baza cărora a fost făcută distribuirea donațiilor.

Astfel, fondurile rezultate din vânzarea în magazinele Profi a unor produse din protofoliul P&G au fost direcționate către această campanie, fiind folosite pentru achiziționarea pătuțurilor și lenjeriilor ce au fost apoi donate maternităților care aveau cea mai mare nevoie de ele.

 

Printre unitățile medicale care au beneficiat de o donație în cadrul acestei campanii s-a numărat și maternitatea din Râmnicu Sărat, care a primit la începutul acestui an șase pătuțuri și 200 de lenjerii.

La nivelul județului Buzău s-a considerat că secția de la Râmnicu Sărat ar fi cea mai potrivită pentru a primi o astfel de donație, gestul fiind pe deplin apreciat de reprezentanții unității medicale.

„Este o donație care ne ajută foarte mult în desfășurarea actului medical, mai ales că vorbim despre nou-născuți care, așa cum se știe, în primele zile de viață au nevoie de îngrijiri speciale. Noi, la sfârșitul anului trecut, chiar am făcut un necesar pentru dotarea acestei secții, unde pătuțurile-incubatoare sunt destul de vechi și aveam nevoie de dotare. Este un dar minunat, pentru care mulțumim celor care au făcut posibilă această donație, care contribuie substanțial la creșterea calității actului medical pe care-l oferim mămicilor și nou-născuților”, declara, la acel moment, directorul medical al spitalului râmnicean, dr. Felicia Vasile.

 


Adaugati un comentariu


 

*