Crucea Rosie organizeaza primul Festival de Prim-Ajutor din Romania

2 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Cu aceeasi ocazie, tot in premiera, Romania va gazdui si o editie a unei competitii europene destinate echipajelor de prim-ajutor.

 

crucea rosieLa sfarsitul saptamanii viitoare, Crucea Rosie din Romania va organiza, in premiera, doua evenimente, unul de anvergura europeana, avand ca scop principal constientizarea populatiei in privinta importantei acordarii primului ajutor. In aceste sens, in perioada 11-12 septembrie, in parcul Lumea Copiilor din Capitala va avea loc primul Festival de Prim-Ajutor din Romania, eveniment ce va reuni mai multe activitati la care vor lua parte peste 500 de participanti din aproape toate tarile Europei.

Cea mai importanta dintre aceste activitati va fi desfasurarea celei de-a 28-a editii a Competitiei Europene de Prim-Ajutor, un concurs anual ce aduce impreuna echipele ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii din Europa, pentru a-si demonstra abilitatile de acordare a primului ajutor, prin demonstratii spectaculoase de interventie in situatii de urgenta. In cei 28 de ani de existanta a competitiei, va fi prima data cand o editie a concursului va avea loc in Romania.

 

voluntari crucea rosieFestivalul de Prim-Ajutor se va deschide oficial vineri, 11 septembrie, cu o parada a echipelor participante la competitia europeana, urmata apoi de Gala Crucii Rosii Romane si de un concert in aer liber la care accesul va fi gratuit pentru oricine va dori sa participe. Cea mai mare parte a celei de-a doua zile va fi destinata desfasurarii Competitiei Europene de Prim-Ajutor, echipajele participante urmand a se intrece pe parcursul a 10 ore, intre 8.30 si 18.30. La final, juriul va desemna castigatorii, iar la ora 20.00 va incepe festivitatea de premiere care va incheia oficial festivalul.

Tot in cadrul acestui eveniment, Cruce Rosie din Romania va lansa si campania Face it!, prin care se doreste tragerea unui semnal de alarma cu privire la importanta acordarii primului ajutor de catre oricine, oricand.

 

 

Principesa Margareta -Crucea-RosieCrucea Rosie din Romania a aniversat pe 4 iulie 139 de ani de la infiintare, fiind la acest moment o organizatie umanitara, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

Prin programele si activitatile sale in beneficiul societatii, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie,varsta, apartenenta sociala sau politica.

Incepand din acest an, Crucea Rosie din Romania are si un nou presedinte in persoana Principesei Margareta a Romaniei, care a fost aleasa in unanimitate in aceasta functie, la jumatatea lunii mai.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*