Tot mai multe persoane si organizatii, in ajutorul victimelor de la Colectiv

3 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

In acelasi timp, pe retelele de socializare curg apelurile referitoare la nevoile pe care le au pacientii internati, iar romanii din tara si din strainatate ajuta, fiecare, cu ce poate.

 

Valul de solidaritate umana fara precedent creat in urma dezastrului care a avut loc vineri in clubul Colectiv din Capitala continua si dupa cele trei zile de doliu national. Se face, totodata, o diferentiere clara intre cei care vor sa ajute cu adevarat si sunt intr-adevar afectati de cele petrecute, de cei care se folosesc de aceasta tragedie pentru a promova diferite cauze care au tangential legatura cu cele petrecute.

Fie ca au participat la marsuri ale tacerii in memoria victimelor, fie ca au donat sange sau au ajutat intr-o mai mare sau mai mica masura, mii de oameni se implica inca pentru a le face mai usoara suferinta celor aflati pe paturile de spital si a celor care au pierdut pe cineva drag in urma tragediei.

Printre cei care s-au implicat activ sunt si studentii din cadrul UMF Carol Davila, care au demarat o ampla campanie umanitara, in parteneriat cu Crucea Rosie.  Dupa cum se arata intr-un comunicat remis de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti, este vorba despre o campanie de strangere de fonduri si de produse de uz medical si farmaceutic necesare tratarii pacientilor spitalizati in unitatile medicale din Bucuresti, scopul acesteia fiind sprijinirea recuperarii victimelor incendiului din clubul Colectiv.

 

studenti medicinaPrin intermediul aceluiasi comunicat, studentii medicinisti fac un apel catre toti cei care pot sa ajute fie financiar, fie cu produse de uz medical, pentru a veni in sprijinul victimelor din clubul Colectiv.

Donatiile financiare pot fi facute in contul filialei de Cruce Rosie a sectorului 5, RO17RNCB0076029420970002, deschis la BCR Filiala sector 5 Bucuresti, cu mentiunea COLECTIV.

Totodata, in cadrul UMF Carol Davila au fost amplasate urne mobile in care pot fi donati bani, astfel de urne fiind plasate si in Parcul Unirea, Parcul Cismigiu si Parcul Sebastian din Capitala.

Donatiile in produse sunt colectate in urmatoarele puncte:
– sediul Filialei de Cruce Rosie sector 5 Bucuresti, Str. Calea Rahovei, Nr. 217, Bl.12, Sc. 1, Ap. 2, interfon 02, tel. contact: 0731877771 – Izabela Olariu, voluntar Crucea Rosie;
– sediul SSMB din cadrul Palatului Facultatii de Medicina, UMF „Carol DAVILA”, Bd. Eroii Sanitari Nr. 8, sector 5 Bucuresti, contact: 0749916152 – Adelina Afetelor – reprezentant SSMB
.

 

donare centrul de transfuziiTotodata, studentii medicinisti s-au oferit voluntari la Centrul de Transfuzii din Bucuresti, avand rolul de a-i hidrata si a le oferi de mancare celor care au donat sau stau la coada pentru a dona sange.

Reprezentand peste 5.000 de membri, studenti ai UMF Carol Davila, asociatia isi propune si sprijinirea cadrelor medicale din spitalele care au preluat ranitii, prin monitorizare de pacienti, toaletare plagi, pansamente, sprijinul medicilor care se ocupa de preluarea donatorilor si recoltarea sangelui, dar si a firmelor care asigura aprovizionarea unitatilor medicale cu alimente si medicamente.

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti este una dintre cele mai mari asociatii studentesti din tara si este recunoscuta pentru resursele umane pe care le pune la dispozitia populatiei in vederea asigurarii profilaxiei, calitatii actului medical si asigurarii fondurilor necesare desfasurarii proiectelor ce vizeaza sanatatea publica. Prin urmare, aceasta face un apel catre autoritatile competente, dar si catre reprezentantii spitalelor, in vederea comunicarii situatiei si necesitatilor actuale pentru a putea gestiona si organiza eficient voluntarii.

 

imagistica neuromedTotodata, centrele medicale Hiperdia din Bucuresti au anuntat ca asigura investigatii imagistice gratuite victimelor incendiului de vineri seara. Toate investigatiile necesare vor fi puse la dispozitia pacientilor 24 de ore din 24, in regim gratuit, la Hiperdia Bagdasar din incinta Spitalului de Urgenta Bagdasar Arseni, Hiperdia Colentina, din incinta Spitalului Clinic Colentina, si Hiperdia Elias, din incinta Spitalului Clinic de Urgenta Elias. Programarile pot fi facute de luni pana vineri, intre orele 8.00 — 20.00 la Call Center 021.302.11.60, respectiv, in afara acestui program, la telefonul de urgenta 0786.230.581.

Familiile victimelor pot obtine informatii suplimentare despre starea acestora sunand la urmatoarele numere de telefon puse la dispozitie de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 si 021/3122547. Cei care necesita consiliere psihologica pot suna la linia telefonica de urgenta  021.9647, pusa la dispozitie, incepand de luni, de Colegiul Psihologilor din Romania, in parteneriat cu MedLife.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*