Soferii buzoieni, instruiti de voluntarii Crucii Rosii sa foloseasca trusa de prim ajutor

Numerosi conducatori auto au fost trasi astazi pe dreapta de politisti, pentru a fi verificati daca au in masina trusa medicala si daca aceasta contine tot ce trebuie pentru acordarea primului-ajutor.

 

crucea rosie (5)Politistii buzoieni de la Circulatie  si de la Compartimentul de Prevenire, impreuna cu voluntarii filialei locale a Crucii Rosii au desfasurat astazi, o actiune preventiva pentru a verifica daca soferii aflati in trafic au masinile dotate cu truse de prim ajutor, asa cum prevede legea si mai ales, daca stiu sa foloseasca, in caz de nevoie, accesoriile din aceasta trusa. Nu este prima data cand politistii si voluntarii de la Crucea Rosie actioneaza in comun, astfel de actiuni fiind derulate si in anii anteriori.

Actiunea de astazi a avut un scop preventiv, politistii si voluntarii implicati urmarind in primul rand constientizarea participantilor la trafic asupra importantei cunoasterii regulilor de acordare a primului ajutor in cazul producerii unui accident de circulatie, si mai putin sanctionarea acestora.

Incepand cu ora 10.00, politistii de la Circulatie au inceput sa-i traga pe dreapta soferii aflati in trafic pe raza municipiului Buzau, verificand daca autovehiculele sunt dotate cu truse de prim-ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate.

 

crucea rosie (1)Cum in ultimii ani astfel de accesorii fac parte din dotarile standard cu care masinile ies din fabrica, putini au fost soferii carora sa le lipseasca unul dintre elementele mentionate, insa multi au dovedit ca nu stiu sa se foloseasca de trusa de prin ajutor in caz de nevoie. Aici au intrat in scena voluntarii de la Crucea Rosie, care le-au prezentat soferilor principalele accesorii din trusa, multi dintre ei recunoscand ca era pentru prima data cand deschideau cutia. Cu aceasta ocazie, au fost informati cu privire la masurile de prim ajutor pe care le pot acorda victimelor accidentelor, pana la sosirea echipajelor de specialitate, voluntarii aratandu-le cum sa foloseasca fiecare accesoriu din trusa de prim ajutor.

Actiunea s-a derulat pe parcursul catorva ore, in mai multe puncte importante din oras, concluzia finala fiind aceeasi ca in anii anteriori, si anume ca marea majoritate a autovehiculelor sunt dotate regulamentar cu trusa de prim-ajutor insa prea putini sunt cei care stiu sa o foloseasca eficient in caz de necesitate.

 

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*