Părinții infectați cu SARS-CoV-2 vor putea fi tratați odată cu copii lor, în secțiile de pediatrie

13 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Ministerul Sănătății a decis ca, începând de astăzi, în unităţile sanitare cu paturi care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, să se poată asigura asistenţa medicală și pentru părinții/însoţitorii copiilor, dacă aceștia sunt cazuri suspecte sau confirmate de COVID-19.

În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar părintele/însoţitorul necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al acestuia, împreună cu şeful de secţie, au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau într-o altă unitate sanitară”, precizează Ministerul Sănătății.

Pentru a se putea pune în aplicare aceste decizii, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 și Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.

Modificările la ordinul MS au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 de astăzi.

Astăzi, în unitățile medicale de profil erau internate 5.288 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 162 copii, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit aceleiași surse, 633 de pacienţi sunt internați în stare gravă la Terapie Intensivă, iar 10 dintre aceştia sunt copii.

În ultimele 24 de ore, 1.849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate la nivel național, în urma efectuării a peste 22.000 de teste, din care6.126 teste RT-PCR (2.701 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 3.425 la cerere) şi 15.906 teste rapide antigenice. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 142 de persoane au fost reconfirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în Bucureşti -249 şi în judeţele Cluj -143, Timiş -121 şi Constanţa -99, iar cele mai puține cazuri au fost în judeţele Covasna -0, Buzău -3 şi Harghita -8.

Judeţul Satu Mare a intrat în scenariul galben, având o incidenţă a infectărilor, cumulate la 14 zile, de 2,53 cazuri la mia de locuitori. Celelalte judeţe şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde.


Adaugati un comentariu


 

*