Crucea Alb-Galbenă și asociația Filantropia, singurele organizații care au primit subvenții de la CJ Buzău

Față de anul trecut, lista organizațiilor care primesc sprijin de la autorități pentru activități de asistență socială este mai săracă, numărul beneficiarilor reducându-se la jumătate.

 

Consiliul Judetean Buzau

Ca și în anii anteriori, filiala loclă a fundației Crucea Alb-Galbenă și asociația ortodoxă Filantropia din Berca vor fi principalii beneficiari ai subvențiilor pentru activități de asistență socială acordate în 2018 de Consiliul Județean Buzău. Acestea sunt singurele organizații înscrise pe lista care a fost aprobată în sedința ordinară a Consiliului Județean din această dimineață, fiind vorba de doi parteneri de încredere ai administrației locale, care acordă servicii de asistență medico-socială pentru aproape 200 de beneficiari fin județ.

Față de anul trecut, lista asociațiilor care vor beneficia de subvenții de la bugetul local s-a înjumătățit, în 2017, Consiliul Județean acordând sprijin pentru patru organizații umanitare. De pe lista aprobată azi au dispărut Asociația de Dezvoltare Comunitară Nehoiu și fundația Sfântul Sava, care au beneficiat anul trecut de 42.000 de lei, respectiv 28.000 de lei, oferiți ca subvenție din bugetul județului, alocat activităților de asistență socială.

După cum rezultă din raportul prezentat luna trecută în plenul Consiliului Județean, toate cele patru asociații care au beneficiat de subvenții au cheltuit fondurile în scopurile pentru care acestea le-au fost alocate.

 

Pentru anul 2018, doar Crucea Alb-Galbenă și asociația Filantropia au depus în teremen solicitări pentru a primi subvenții de la bugetul județului, cererile fiind analizate mai întâi de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, care a dat aviz favorabil ambelor organizații, aviz transmis apoi Comisiei de evaluare și selecție de la Consiliul Județean, care și-a dat acordul final pe baza căruia a fost redactat proiectul de hotărâre adoptat în ședința din această dimineață.

Consiliul Județean a alocat pentru aceste subvenții 250.000 de lei, dintre care doar 21.800 de lei vor fi acordați celor două organizații, conform necesarului fiecăreia dintre ele. Oricum, ambele organizații vor primi sume mai mari decât cele de anul trecut, în cazul Cruci Alb-Galbene fiind vorba și de un număr mai mere de beneficiari, respectiv 180, față de 115, anul trecut.

 

Și de această dată, cea mai mare parte a sumei alocate va reveni fundației Crucea Alb-Galbenă vare va primi pentru perioada mai-decembrie 2018, suma de 172.800 de lei, față de 96.600 de lei, cât a primit anul trecut. Cum spuneam, față de anul trecut a crescut destul de mult și numărul beneficiarilor cărora voluntarii asociației le acordă îngrijiri medico-sociale la domiciliu, în prezent 180 de persoane din tot județul aflându-se în grija organizației umanitare. Pentru fiecare din aceste persoane, din subvenția alocată va reveni o sumă de 120 de lei lunar, sumă care nu este nici pe departe suficientă, dar va fi suplimentată din alte surse de finanțare ale fundației, astfel încât servicii le oferite beneficiarilor să ramână în continuare la cele mai înalte standarde.

În ceea e privește asociația ortodoxă Filantropia din Berca, valoarea subvenției primite este de 38.000 de lei, față de 33.250 de lei alocați anul trecut. În cazul acestei organizații este vorba de același număr de beneficiari ca și anul trecut, respectiv 19 copii internați în centrul rezidențial de la Sătuc, astfel că suma alocată pentru fiecare benediciar în parte a crescut. Lunar, fiecăruia din cei 19 copii aflați în îngrijire îi vor reveni 250 de lei din banii primiți de la Consiliul Județean, și în acest caz, fondurile urmând a fi suplimentare din alte surse de finanțare.


Adaugati un comentariu


 

*