Cu Fiscul se mai și… glumește

17 ianuarie 2019 | 0 comentarii |

Veorica îl cheamă la ea pe ministrul Finanțelor și-i spune:

-Nu știu cum faci, dar trebuie să găsești două miliarde de euro în plus, ca să modernizăm pușcăriile și să asigurăm căldura, că se plâng pușcăriașii de frig.

-Nu am de unde doamnă prim-ministru! Dacă aveam banii ăștia, îi dădeam la Învățământ, că știți că avem probleme cu profesorii…

-Măi, Teodorovici, tu ai impresia că eu, după alegerile de anul viitor, mă duc la școală?

***

La școală, învățătoarea îi întreabă pe elevi:

– Copii, să presupunem că aș băga mâna în buzunarul unui om și i-aș lua banii. Ce ar însemna că sunt?

 – Gigel: Ministru de finanțe?

***

Scrisoare de la Finanţe: Suntem nevoiţi să returnăm declaraţia fiscală cu rugămintea să o revizuiţi şi să faceţi corecturile necesare. Nu putem accepta răspunsul dumneavoastră de la rubrica „Persoane aflate în întreţinere” unde aţi trecut: Guvernul, Parlamentul, funcţionarii administraţiei locale, judeţene şi de stat precum şi câteva milioane de asistaţi sociali…

***

Bulă nu şi-a mai plătit impozitele de ani de zile, găsind tot timpul o modalitate de a păcăli Fiscul. Într-o zi primeşte o citaţie să se prezinte la sediul ANAF pentru a da explicaţii. Panicat, se duce să ceara un sfat de la un prieten care avusese aceeşi problemă. Prietenul îi zice:

– Când mergi la fisc, să te îmbraci foarte rău, cu haine rupte, pantofi dezlipiţi, murdar şi nebărbierit. Astfel li se va face milă de tine şi te lasă în pace.

Nemulţumit de sfat, Bulă se duce şi la un avocat, care îl sfătuieşte:

Important e să laşi impresia de putere şi siguranţă. Închiriază o limuzina, un smoking, un ceas Rolex şi du-te. Li se va face frică de tine si te vor lăsa în pace.

Tot nemultumit, Bulă decide să se ducă la preot căruia îi povesteşte totul:

Părinte, prietenul mi-a zis să ma îmbrac prost, avocatul să ma îmbrac luxos, nu știu de cine să ascult.

Preotul se gândește un moment, după care îi spune lui Bulă o mică poveste:

A fost odată o fată tânără care trebuia să se mărite. Neştiind cum să se îmbrace în noaptea nunţii, s-a dus şi i-a cerut sfatul mamei. Aceasta i-a zis: «Fata mea, îmbracă-te cu rochia veche a bunicii tale, cea neagră şi lungă, încheie-te până la gât, pune-ţi şi un batic pe cap». Nemulţumită, fata i-a cerut ajutorul celei mai bune prietene care i-a zis: «îmbracă-te cu o lenjerie sexy, parfumează-te, cumpără-ţi o rochie superscurtă şi totul va fi bine». Fiule, cred că povestea asta a mea îţi va fi de mare folos.

Nedumerit, Bulă întreabă:

Bine, părinte, dar nu înțeleg ce legatură povestea pe care mi-ai spus-o cu problema mea. Nu poţi fi mai clar?

– Fiule, nu contează cum te vei îmbrăca, oricum o să ţi-o tragă…

 


Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*