Elena Comanescu, un nou mandat la sefia OAMGMAMR Buzau

11 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Aceasta va conduce organzatia profesionala in urmatorii 5 ani, impreuna cu Adrian Tusinschi, Simona Gabriela Penghea si Maria Tanasescu, alesi de Consiliul Judetean sa formeze Biroul Executiv.

 

Adrian Tusinschi votAsistentii medicali buzoieni si-au ales noua conducere a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (AMGMAMR), care le va reprezenta interesele profesionale in urmatorii 5 ani.

Apatia romanilor fata de alegeri, in general, pare sa se fi transferat si la nivelul organizatiilor profesionale, desi aici este vorba despre interesul direct ca membrii acestora sa fie reprezentati de persoane de incredere, chiar dintre ei.

La alegerile care au avut loc pentru desemnarea conducerii OAMGMAMR Buzau, din 3.000 de asistenti medicali si moase care indeplineau conditiile pentru a candida pe un loc eligibil in Adunarea Generala, doar 33 s-au inscris in cursa, desi ar fi putut fi alesi 40, organizatia avand peste 4.000 de membri cu drept de vot. In consecinta, au fost alesi cei 33 de candidati, fara vreo emotie, neexistand concurenta. „Alegerile au decurs fara incidente, dar s-a remarcat o mare lipsa de implicare, in special la nivelul Spitalului Judetean, atat in ceea ce priveste candidaturile cat si a prezentei la vot, mai ales din partea tinerilor”, a precizat Mariana Dragulanescu, presedinta Comisiei Electorale judetene.

 

alegeri asistenti1Dupa validarea alegerilor pentru Adunarea Generala, membrii nou alesi in urma votului de joi, 8 decembrie, au votat, sambata, 10 decembrie, reprezentantii in Consiliul Judetean al OAMGMAMR. De aceasta data a fost o oarecare concurenta, fiind depuse si validate 24 de candidaturi, din care s-au ales cei 13 consilieri care la randul lor au desemnat, prin vot secret, noul Birou Executiv al organizatiei profesionale.

Ceea ce se poate remarca, in urma numaratorii finale a voturilor, este faptul ca in noul Consiliu Judetean al OAMGMAMR Buzau au fost alesi, cu trei exceptii, consilieri care au facut parte din conducerea organizatiei profesionale si in mandatul anterior. Dintr-un articol anterior publicat de SanatateaBuzoiana.ro ati aflat componenta Adunarii Generale si candidaturile pentru Consiliul Judetean si Biroul Executiv al Ordinului, asa ca nu le vom relua. Ceea ce se poate spune acum, la final, este ca toti cei 33 de candidati pentru Adunarea Generala au fost votati, iar impreuna cu Elena Comanescu, care prin faptul ca a fost consilier national la data alegerilor, a beneficiat, de drept, de un loc in Adunarea Generala, au ales noul Consiliu Judetean al Ordinului.

 

Mariana Dragulanescu

Mariana Dragulanescu

In urma numaratorii voturilor s-a constatat ca de cea mai mare incredere a colegilor s-au bucurat Elena Comanescu (31 de voturi din 34 posibile), urmata de Gabriela Podosu (27 de voturi), Maria Tanase si Gabriela Penghea (cate 25 de voturi), Daniela Baciu si Viorica Dutu (cate 22 de voturi). Adrian Tusinschi, Anisoara Dumitru, Cipriana Smeadu, Nicu Patrascu, Alice Stanciu, Rodica Vlad si Luminita Turcu au fost girati, de asemenea, sa faca parte din noul Consiliu Judetean.

„Sambata, 10 decembrie, reprezentantii Adunarii Generale au votat Consiliul Judetean al Ordinului, pentru care au fost depuse 24 de candidaturi, din care 13 au fost alesi. La final a fost ales noul Birou al OAMGMAMR, astfel ca de saptamana viitoare, dupa validarea alegerilor, noua conducere isi va intra in atributiuni”, a concluzionat Mariana Dragulanescu, presedinta Comisiei Electorale judetene.

Tot sambata seara, dupa alegerea Consiliului Judetean, a fost ales, tot prin vot secret, si noul Birou Executiv al forului profesional, care este format din: Elena Comanescu – presedinte (unic candidat), Adrian Tusinschi si Gabriela Penghea – vicepresedinti (au fost trei candidati) si Maria Tanase – secretar.

 

Elena ComanescuMultumindu-le colegilor care, aproape in unanimitate i-au acordat votul si au desemnat-o sa le reprezinte interesele profesionale pentru urmatorii cinci ani, Elena Comanescu a declarat, pentru SanatateaBuzoiana.ro ca va face tot ce ii sta in putinta ca si in urmatorii 5 ani sa reprezinte interesele asistentilor medicali din toate specialitatile si moaselor si sa-i sprijine in demersurile lor pentru recunoastere profesionala si perfectionare continua. In aceeasi masura, presedinta organizatiei profdesionale ii avertizeaza pe cei care nu-si vor respecta juramantul ca va „taxa” abaterile profesionale, pentru ca „este timpul sa fim la nivelul profesionalismului european, asa cum vrem sa beneficiem si de toate drepturile pe care ni le confera apartenenta la Uniunea Europeana”.

OAMGMAMR este o organizatie profesionala din care fac parte toti  asistentii medicali generalisti, moasele si asustentii medicali din Romania, infiintata prin OUG nr. 144/2008, privind exercitarea profesiilor amintite. Din acest an, filialele judetene au personalitate juridica si beneficiaza de autonomie organizatorica si functionala, iar intre principalele atributiuni regasim acordarea dreptului de libera practica, organizarea cursurilor de educatie medicala continua. Organizatia sustine drepturile si cauzele asistentilor medicali si moaselor la nivel national si international si, nu in ultimul rand, sanctioneaza abaterile de la deontologia profesionala.

Pe 16 decembrie, dupa validarea alegerilor la nivel teritorial, va avea loc alegerea Biroului executiv al Consiliului National, pentru care candidaturile pot fi depuse in zilele de 14 si 15 decembrie.

 

GALERIE FOTO:

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*