Făt-Frumos și Ileana Consânzeana

2 iulie 2019 | 0 comentarii |

Făt-Frumos se hotărăște să o viziteze pe Ileana Cosânzeana, soția zmeului, care locuiește într-un bloc, la etajul X. Își lasă calul la intrare și zice:

Calule, tu rămâi sub balcon. Dacă apare vreo problemă, mă strigi, eu sar și o întindem!

Intră Făt-Frumos la Ileana Cosânzeana, se drăgălesc ei până la miezul nopții, iar la un moment dat se aud bătăi în ușă și strigăte: „Făt-Frumos! Făt-Frumos!”

Acesta o mai sărută o dată pe Ileana Cosânzeana și sare de pe balcon. Ileana Cosânzeana se aranjează puțin, apoi deschide ușa și vede calul lui Făt-Frumos:

-Am venit să-i spun stăpânului că a început ploaia și eu n-am umbrelă…

După ce se însănătoșește Făt-Frumos și părăsește spitalul, îi spune calului:

-Ne ducem din nou la Ileana Cosânzeana. Ți-am luat umbrelă, mi-am luat și mie parașută, ca să nu mai am surprize.Tu o să mă aștepți sub balcon, consemnul rămâne același.

Făt-Frumos intră la Ileana Cosânzeana și, pe la miezul nopții, se aud strigăte și bătăi în ușă. Făt-Frumos sare pe geam și Ileana Cosânzeana deschide ușa.

Tot calul:

-Am venit să-i spun lui Făt-Frumos că a luat rucsacul meu cu ovăz în loc de parașută și m-a lovit o foame…

După alte două săptămâni de spitalizare, Făt-Frumos îi spune calului:

-Pentru că am pățit destule din cauza ta, am decis să nu te mai iau cu mine la Ileana Cosânzeana. Așa că o să rămâi acasă și eu o să-mi cumpăr o pereche de pantaloni cu elice!

La miezul nopții se aud din nou strigăte și bătăi în ușă. Făt-Frumos sare pe fereastră și Ileana Cosânzeana deschide ușa. În prag… zmeul!

-Aici miroase a carne de om!

-Te înșeli, zmeule! Pe aici n-a călcat picior de om…

-Daaaa? Și pantalonii ăștia cu elice ai cui sunt?!


Categorii: Lifestyle, Umor

Adaugati un comentariu


 

*