Hipertensivii vor avea la dispozitie un nou medicament

24 aprilie 2012 | 0 comentarii |

Un nou medicament pentru tratamentul pacientilor hipertensivi va fi disponibil si pe piata farma din Romania. Companiile Daiichi Sankyo Limited (“Daiichi Sankyo”) si Ranbaxy Laboratories Limited (“Ranbaxy”) au anunţat ca”Terapia Ranbaxy”, filiala localaa Ranbaxy, va lansa in Romania produsul SevikarŽ, prima combinaţie cu dozafixa de olmesartan medoxomil si amlodipinabesilat de pe piaţa romaneasca, se arata intr-un comunicat de presaal companiei.

Potrivit documentului amintit, medicamentul original va fi disponibil in trei concentratii si se va adresa in special hipertensivilor insuficient controlati prin monoterapie.

Producatorii dau asigurari ca formula de tratament combinat propusa de noul medicament, care determina scaderea tensiunii arteriale in conditii de siguranta, este bine tolerata si este asociata cu o incidenta mai mica a efectelor secundare (ex. Edemul), comparativ cu terapia ce utilizeaza doze mari de amlodipina (10 mg).

Hipertensiunea arteriala esentiala reprezinta o problema majora de sanatate publica în Romania, unde potrivit statisticilor, 40% din populatia adulta sufera de aceasta afectiune, incidenta fiind dubla fata de media Uniunii Europene.


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*