HOROSCOP SANATATE – Saptamana 21 – 27 octombrie

21 octombrie 2013 | 0 comentarii |

BerbecBerbec (21 martie – 20 aprilie)

Saptamana 21-27 octombrie este pentru tine, nativ din zodia Berbec, mai usor de suportat decat perioada care a trecut. Din 23 octombrie, pe cerul tau astral apare o acalmie care se va reflecta si in viata personala.

Un aspect pozitiv al dinamicii astrale a saptamanii este constituit de tranzitul planetei Venus prin Sagetator, care poate sa-ti ofere scurte calatorii, excursii, vesti din strainatate, relatii bune cu rudele, prietenii sau cunoscutii care se afla dincolo de granitele tarii. Acest gen de relatii pot fi de natura sa-ti netezeasca o cale spre rezolvarea unor probleme financiare, dar mai ales au calitatea de a-ti oferi oportunitatea de a-ti trata o afectiune mai veche cu tratament din strainatate, ori sa obtii o programare pentru o interventie la o clinica dintr-o alta tara. In cazul in care starea ta de sanatate nu necesita o terapie imediata, relatiile pe care le consolidezi acum in afara tarii iti vor fi utile intr-un viitor mai putin sau mai indepartat in rezolvarea unor probleme de sanatate cu care te vei confrunta tu personal sau cineva care-ti este foarte drag!

Timp de doua luni de acum incolo, Mercur iti  da motive de meditatie, de reconsiderare a atitudinii in privinta banilor si a comunicarii, dar si o sansa reala de actiune in domeniul financiar. Iti va induce o serie de idei care te vor obliga sa reflectezi asupra realitatii cu calm, punand accent pe intuitie si nu pe sfatul celor din jur.

TaurTaur (21 aprilie – 21 mai)

Pentru tine, nativ din zodia Taur, conjunctura astrala a acestei saptamani ar putea crea anumite blocaje care te  vor obliga sa reconsideri o serie de actiuni si, fie o iei de la capat, fie regandesti anumite planuri, dar mai ales va trebui sa te inarmezi cu rabdare si calm.

Chiar la inceputul saptamanii, Luna iti aduce un plus de sensibilitate si cheful de a compensa o serie de tristeti prin shopping. Pe de alta parte, incepand cu ziua de 23 octombrie, Soarele iti trimite, timp de o luna de zile, impulsuri care uneori vor influenta fie relatia ta personala cu sotul/sotia, fie cu colectivul din care faci parte sau cu aprtenerul de afaceri.

Pana in preajma datei de 20 noiembrie nu se intrevede posibilitatea sa ai o certitudine pe baza careia sa pornesti la un drum. In urmatoarele 30 de zile pot aparea situatii care te vor obliga fie sa ai initiativa revizuirii, fie vei fi obligat sa accepti niste termeni noi la un contract sau sa schimbi un tratament, ori sa reprogramezi o interventie chirurgicala la care urmeaza sa fii supus.

Este important insa ca in acesta perioada sa nu acorzi o incredere prea mare celor cu care discuti lucruri de o anume importanta pentru viata ta personala, mai ales daca este vorba despre bani, contracte, procese sau conflicte pe care vrei sa le rezolvi intr-un anume fel.

GemeniGemeni (22 mai – 21 iunie)

In zilele de 22 si 23 octombrie, Luna iti poate aduce, nativ din zodia Gemeni, unele conflicte minore, trecatoare sau ingrijorare cu privire la familie sau la unele probleme care au legatura cu o autoritate publica sau cu sanatatea.

Planeta Mercur, care intra in miscare aparent retrograda incepand cu 22 octombrie, actioneaza asupra Casei sanatatii si a muncii, pana in preajma datei de 18 noiembrie. Iti sunt accentuate astfel nedumeririle in legatura cu anumite intrebari pe care ti le pui tie insuti sau medicilor, din postura de pacient. Uneori te ingrijorezi peste masura, te sperii de anumite stari sau simptome pe care organismul ti le transmite la un moment dat. Din fericire nu este vorba despre o boala anume, ci mai mult de oboseala sau un disconfort ce apare pe fondul stresului. Vei cauta sa scapi de aceste stari facandu-ti analize multiple sau mergand la mai multi doctori, pentru a obtine mai multe opinii in legatura cu aceeasi suferinta. Incepand cu 23 octombrie, Soarele iti confera insa rezistenta la boala, mai ales la infectii, precum si capacitatea de refacere dupa o interventie chirurgicala, dupa un accident sau alte interventii invazive.

Perioada 24-26 octombrie este marcata de preocupari financiare, dar daca esti atent la ceea ce se petrece in jurul tau vei identifica o solutie salvatoare,  unde te astepti mai putin.

RacRac (22 iunie – 21 iulie)

Luna tranziteaza semnul tau zodiacal, nativ din Rac, avand o pozitie forte data de domiciliul lunar, asfel ca in prima jumatate a acestei saptamani iti aduce un adevarat clocot emotional. Se amesteca multe sentimente, stari subiective care te orienteaza, deocamdata, mai mult catre o anumita indarjire, catre o cramponare de o situatie sau de o idee.

Pe 25 octombrie, Luna face o combinatie cu Jupiter, astfel ca se va potoli  acest tumult sufletesc si se vor prinde contur anumite idei bune, sentimentele se vor reaseza si va avea loc o redresare sufleteasca ce se va resimti si in plan fiziologic, in sensul ca te vei simti mai putin obosit, stresul se va diminua, iar energia si optimismul isi vor face loc in existenta ta cotidiana.

Aglomerarea de planete din semnele de apa are capacitatea de a-ti transmite impulsuri dintre cele mai variate. In functie de harta astrala personala si de experienta de viata, de pozitia sociala si de educatie, Soarele poate sa-ti accentueze creativitatea artistica, sensibilitatea creatoare, capacitatea de exprimare literara, filosofica, estetica, morala. Mai poate sa-ti dea o ambitie extraordinara de a demonstra familiei si cunoscutilor cat esti de capabil intr-un domeniu de exceptie in care pana acum nu te-ai remarcat. Din pacate, Mercur iti poate canaliza aceasta ambitie mai mult spre o victorie personala intr-o chestiune in care vrei sa se faca dreptate, decat spre afirmarea profesionala.

LeuLeu (22 iulie – 22 august)

Tu, nativ din zodia Leului, esti nevoit sa treci in aceasta saptamana prin momente si mai calme, dar si mai complicate. Opozitia Lunii cu planetele din Scorpion ar putea fie resimtita mai mult ca o dorinta neimplinita de afirmare intr-un domeniu sau de a avea capacitatea de a lucra intr-un chip performant, de a atrage laude, admiratie, chiar o rasplata sociala si financiara.

Incepand cu 23 octombrie, Soarele, timp de o luna de zile va arunca raze incarcate de nemultumire, care se vor proiecta in sfera afirmarii sociale, a pozitiei publice si a satisfactiei profesionale.

Din 26 octombrie, Luna si Mercur vor ridica la randul lor probleme de ordin personal. Gandurile iti vor fi astfel blocate, o anumita instabilitate mentala  se va instala si vei aborda problemele din mai multe puncte de vedere deodata, fara sa mergi pana la capat in vreo directie. Toate sursele si resursele de care dispui te nemultumesc, ti se par incomplete sau chiar inutile la un moment dat. Esti obligat, de actuala conjunctura astrala, sa faci un salt existential, sa te antrenezi pentru ca efectele asupra persoanei fizice, asupra sanatatii sau a pozitiei publice in care te afli sa poata fi contracarate. Este bine, de aceea, sa iei in seriozitate toate elementele care te-ar putea destabiliza, fie ca acestea vin dinspre locul de munca, fie dinspre familie sau prieteni.

FecioaraFecioara (23 august – 22 septembrie)

Tu, nativ din Fecioara, te bucuri si in aceasta saptamana de tranzitul martian, care iti da rezistenta la boala si la oboseala, iti stimuleaza harnicia, capacitatea de implicare si puterea de munca, facilitatndu-ti mijloacele de afirmare la locul de munca si in societate, in general.

Este bine insa ca in acelasi timp sa-ti valorifici potentialul cu calm si dupa o analiza lucida, fara exagerari, pentru a nu risca sa pierzi din aceasta cauza oportunitati importante sau sa iei decizii pe care apoi le vei regreta. Intrarea lui Mercur in miscare aparent retrograda incepand cu 22 octombrie reprezinta un semnal de alarma pentru felul in care te exprimi, comunici, iti sustii o cauza, te aperi ori te prezinti in fata unei comisii sau a sefilor. Nu este o perioada foarte buna pentru examene, exista riscul unui ghinion sau memoria poate sa-ti joace feste, este posibil sa nu te poti concentra sau sa nu poti reda informatia inteligibil, sa dai impresia unei pregatiri superficiale sau carentiale. Apar tot felul de vicii, mai ales daca esti tanar, legate de capacitatea de analiza si sinteza a unor informatii, de manifestare libera a personalitatii. Soarele te va ajuta sa corectezi aceste deficiente, incepand cu 23 octombrie, cu conditia sa depui si tu un efort, sa-ti cenzurezi manifestarile si sa iei in serios pregatirea dinaintea unor examene pe care trebuie sa le sustii in urmatoarele patru saptamani.

BalantaBalanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Pentru tine, nativ din zodia Balantei, incepand cu 22 octpombrie, lucrurile se pot complica intr-un plan personal, financiar, legat de bani, Mercur aducandu-ti pana pe 18 noiembrie tot felul de griji in ceea ce priveste venitul din munca de fiecare zi, a locului de munca, a perspectivei profesionale si chiar a stabilitatii institutiei, firmei in care iti desfasori activitatea.

Incepand cu 23 octombrie, din fericire iti vine Soasrele in ajutor si te va sustine in efortul de a gasi solutii, de a face fata stresului si de a gasi alternative de castig. Nu toate solutiile vor fi convenabile si durabile, iar unele pot fi lipsite de onestitate, asa ca este bine sa nu te pripesti atici cand primesti o oferta!

Din perspectiva sanatatii, in intervalul 24-27 octombrie te vei confrunta cu un stres accentuat, care pana la urma este cauzat tot de necesitatea unor cheltuieli pe care ai putea fi nevoit sa le faci sau din cauza unor scadente pe  care trebuie sa le onorezi, dupa cum nu este exclusa nici necesitatea de a cumpara anumite medicamente, de a face unele analize sau investigatii care nu se compenseaza si nicidecum nu sunt gratuite prin efectul asigurarilor de sanatate. Nu este exclusa nici aparitia unor dureri bruste de cap, pe fondul unor afectiuni rspiratorii sau a unei hipertensiuni. Incearca sa-ti pastrezi calmul, mergi la medic si administreaza-ti tratamentul recomandat!

ScorpionScorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Soarele intra in semnul tau natal, in ziua de 23 octombrie, nativ din Scorpion, iar acest fenomen astral este unul cu certitudine pozitiv. Astrul zilei iti aduce, astfel, pentru patru saptamani de acum incolo, optimism, sanatate, putere de concentrare, energie fizica si psihica, te poate aduce pe linia de plutire din punct de vedere mental sau intervine intr-un mod salvator in vindecarea unor afectiuni organice cu care te-ai confruntat pana acum.

Ar trebui sa apreciezi acest ajutor asa cum se cuvine si sa nu crezi ca poti de-acum sa faci excese, pentru ca in cazul in care nu-ti protejezi sanatatea, risti sa simti din plin efectul lui Mercur care, incepand din 22 octombrie, tot aproape o luna de zile, reprezinta pentru tine, poate mai mult decat pentru alte semne zodiacale, o adevarata piatra de incercare. Daca ai o anumita experienta de viata, un psihic de fier sau o sanatate robusta, vei depasi mai usor momentele de incercare, dar tot ar fi bine sa iei in seama acest avertisment.

In cazul in care sanatatea fizica si/sau psihica sunt deja vulnerabile, exista riscul unei accentuari a derutei interioare, totul ti se va parea prea complicat pentru puterile tale, risti sa intri in depresie. Cu siguranta insa esti mai puternic decat crezi! Si, nu uita, orice varsta ai avea, Luna iti vine in ajutor, intuitiv sau in vis, ajutandu-te sa te eliberezi de stres, sa capeti rezistenta in fata incercarilor de ordin fizic si psihic, sa te bazezi doar pe certitudini.

SagetatorSagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Schimbarea de statut a celor doua elemente astrale, Soare si Marcur, nu te influenteaza in mod fundamental pe tine, nativ din Sagetator. Intrarea Soarelui In Scorpion in ziua de 23 octombrie nu face decat sa lumineze o casa umbrita pana acum, astfel ca in functie si de tema astrala natala, ca si de experienta de viata, ti se vor dezvalui niste secrete care pana acum erau invaluite in mister si de pe urma carora poti extrage anumite beneficii. In cele mai  multe cazuri, insa, aceasta postura astrala va trece neobservata.

Pe de alta parte, Luna poate sa-ti induca o fire mai putin optimista decat de obicei, fara a cauza insa efecte in plan fiziologic, cu exceptia cazului in care ai deja o afectiune diagnosticata si ti-ai neglijat tratamentul.

Beneficiezi, insa, in continuare de tranzitul planetei Venus prin semnul tau natal, astfel ca desi poate aparea o situatie oarecum stresanta cu privire la o relatie personala in perioada 23-24 octombrie, asta nu inseamna nici cearta, nici ruptura unei relatii, nici mari probleme de sanatate. Pot aparea insa mici probleme de ordin sentimental, cu rezonanta si in plan fiziologic, mai ales daca ai o anumita sensibilitate cardiaca sau psihica. De retinut, mai afectate vor fi femeile si persoanele tinere, mai putin experimentate din punct de vedere sentimental, dar cu putin efort se poate trece fara urmari peste acest episod.

CapricornCapricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Saptamana aceasta este una mai degraba monotona, lipsita de evenimente majore sau succese fulminante, dar si de evenimente stresante care sa te oblige sa-ti mobilizezi toate resursele pentru a le depasi, nativ din zodia Capricornului.

Pe de alta parte, in zilele de 23 si 24 octombrie pot aparea probleme de natura conjugala (daca este cazul). Sunt afectate in special cuplurile in care deja exista probleme, iar daca esti necasatorit, esti „sarit” de aceasta etapa astrala care pune un capricorn la incercare.

 Un ghimpe plus continua sa marcheze Casa „prietenilor” fata de care, daca ti-ai format o parere, nu ti-o mai schimba nimeni si nimic. Si, pana la un punct, bine faci, pentru ca multi dintre cei ce se declarau pana mai ieri prietenii tai, intr-un moment in care nu au mai avut de pe urma ta niciun castig sau protectie au manifestat comportamente lipsite de onestitate. Deocamdata nu te pozitionezi in chip explicit, dar asta nu inseamna ca nu o vei face.

Pe de alta parte, este bine sa acorzi o atentie deosebita, mai ales pe 22 si 23 octombrie, la felul in care evolueaza starea ta de sanatate, la mesajele primite din partea unui medic sau de la un laborator de analize. Acestea vor lamuri o problema medicala care te ingrijora, vor permite punerea unui diagnostic si adoptarea unei conduite terapeutice adecvata, de succes si pe termen scurt.

VarsatorVarsator (20 ianuarie – 18 februarie)

Saptamana incepe favorabil pentru tine, nativ din Varsator, iar trei planete, Soare, Luna si Mercur iti marcheaza pozitia sociala si felul in care te exprimi in plan public, Casa banilor, si Casa muncii si a sanatatii.

Intreaga saptamana sta sub spectrul unor vibratii amestecate: sunt lucruri bune care pot fi umbrite de anumite conjuncturi pagubitoare, dupa cum sunt si lucruri mai putin bune care insa vor fi ameliorate, compensate de armonie, de capacitatea de a te afirma, de a depasi un stres care pe altii i-ar ingenunchea.

Aceasta dinamica a fenomenelor astrale este insa una destul de greu de suportat si de trait de tine, care esti o fire sensibila, vrei ca toata lumea sa-ti aprecieze efortul si inteligenta. Este greu de suportat pentru tine faptul ca banii se volatilizeaza pe nesimtite, exista o nesigurant a locului de munca si trebuie sa faci numeroase artificii pentru a-l pastra, dar si existenta unei relatii complicate pe care ai acceptat-o pentru a te afirma iar acum iti aduce critici, chiar atacuri care se vor manifesta timp de o luna de aici inainte.

Ne vei ramane dator, vei da replici usturatoare si te vei ridica pana la urma deasupra adversitatilor, dar cu un mare efort energetic si cu un consum apreciabil de resurse fiziologice. In planul sanatatii ar fi bine sa nu lasi sa evolueze o afectiune respiratorie sau una cardiaca, pentru a nu se complica.

PestiPesti (19 februarie – 20 martie)

Chiar din primele zile ale saptamanii, conjunctura astrala actuala te pune in fata unor evenimente, nativ din zodia Pesti. Unele dintre ele se dezvolta pe un proiect inceput impreuna cu cineva. Alteori poate fi vorba despre o functie, o demnitate care ti se ofera sau ti se consolideaza, ori despre o invitatie onoranta care iti permite sa-ti dezvolti anumite calitati personale. Este un mic noroc ce se manifesta in plan profesional, social, public.

Intr-un alt registru, Soarele nu iti ofera la fel de mult sprijin cum le ofera celorlalte semne de apa in aceasta saptamana, dar te ajuta sa renunti la lucrurile inutile si sa te concentrezi asupra celor importante pentru viata si destinul tau.  Exista riscul unei dizarmonii interioare, poti sa te simti bine din punct de vedere fiziologic, dar sufleteste esti afectat, dezamagit de anumite situatii care se creeaza si cu care nu numai ca nu esti de acord, dar constati ca te-ai aflat la un moment dat gata sa crezi in lucruri pe care le consideri sub demnitatea ta.

In plus, Luna in Rac, in perioada 24-26 octombrie, creeaza tot felul de situatii favorabile in planul vocatiei, al sensibilitatii artistice, al afoirmarii, al inregistrarii unor succese personale. Exista momente favorabile si din punct de vedere financiar, dar ar trebui sa nu te hazardezi in speculatii, iar daca un noroc s-a ivit din senin, e bine sa te opresti la acesta, sa nu fortezi mana destinului!


Categorii: Horoscop, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*