Jungla corporatistă

Se spune că era odată o Furnică ce venea în fiecare dimineață veselă la muncă. Îi plăcea mult ceea ce făcea, muncea cu drag și spor și era fericită, molipsindu-i cu optimismul său și pe cei din același departament.

Șefului ei, Leul, care era suprins că furnica lucrează așa de bine fără să fie supravegheată, i-a venit o idee: dacă furnica producea așa de mult singură, fără să fie supravegheată, sigur va produce și mai mult dacă va avea un șef direct.

Așa că l-a angajat pe Gândac. Acesta avea experiență în supravegherea muncitorilor și era cunoscut pentru rapoartele excelente pe care le scria. Prima decizie a Gândacului a fost să instaleze un ceas de pontaj. Apoi și-a dat seama că avea nevoie și de o secretară, ca să-l ajute să scrie rapoartele lui minuțioase.

Așa a fost angajat Păianjenul, care avea grijă de arhive și răspundea la telefon.

Leul era foarte mulțumit de munca Gândacului, rapoartele lui erau excelente, așa că i-a spus că și-ar dori și rapoarte de producție și analize ale trendului, pentru a le putea folosi în ședințele viitoare.

Gândacul și-a luat munca în serios, așa că i-a cerut Leului un computer de ultimă generație, imprimantă modernă și un angajat care să se ocupe de departamentul de IT.

Așa a fost angajată Musca.

Între timp, Furnica care demult venea la muncă cu plăcere și era tare productivă a ajuns să semneze tot felul de rapoarte zilnice și să participe la ședințe lungi și plictisitoare care îi luau cea mai mare parte din timpul de lucru.

Leul a considerat că mai are nevoie de o persoană care să se ocupe de departamentul unde lucra Furnica.

Astfel a fost angajată Cicada, care în prima zi de lucru și-a cumpărat un scaun ergonomic și un covor pentru biroul ei cel nou. A doua zi a cerut un computer și un asistent personal pentru a putea face planul de optimizare a muncii și bugetului.

Departamentul unde lucra Furnica a ajuns un loc extrem de trist. Nimeni nu mai lucra cu drag și spor, iar stresul afecta productivitatea.

Leul a observat că în departamentul unde lucra Furnica a scăzut productivitatea.

Așa că a angajat Bufnița, un expert în soluții de creștere a productivității. Bufnița a analizat ce a analizat și a ajuns la concluzia că departamentul furnicii are prea mulți angajați.

Pe cine credeți că a concediat Leul? Pe furnică! Pentru că era un angajat cu o atitudine negativă și îi lipsea motivația…

 

*Aceasta este o rubrică de bancuri / umor / pamflet și va fi tratată ca atare 

 


Adaugati un comentariu


 

*