Medicul sef al CNAS, Marius Filip a fost inlocuit cu Rodica Costinea

22 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Decizia a fost luata luni, de presedintele Casei Nationale, Doru Badescu, schimbarea fiind deja „operata” pe site-ul oficial al institutiei.

 

Dr. Marius Filip si Dr. Rodica Costinea

Medicul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), dr. Marius Filip, a fost demis din functie, luni, de presedintele institutiei, dr. Doru Badescu. Locul dr. Filip a fost luat de dr. Rodica Costinea, care din 2007 lucreaza in cadrul Casei Nationale.

Informatia nu a fost facuta publica de conducerea CNAS, asa cum ar fi fost normal, dar este confirmata pe site-ul oficial al institutiei, unde medic sef cu drept de semnatura este trecuta, de astazi, dr. Costinea.

Dr. Marius Filip a facut parte din echipa fostului presedinte al CNAS, Lucian Duta, si a fost unul dintre oficialii care s-au implicat activ in implementarea Sistemului Informatic de Prescriptie Electronica (SIPE). SIPE este un proiect finantat prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala „Investitii pentru viitorul dumneavoastra” cu suma nerambursabila de 31.792.000,00 lei, diferenta pana la 48.549.000,00 lei, fiind suportata de la bugetul de stat. Cardul electronic (lansat la sfarsitul anului trecut), prescriptia electronica (deja functionala si care a devenit obligatorie la 1 ianuarie 2013) si dosarul electronic al pacientului (aflat inca in lucru) reprezinta cei „trei piloni” ai informatizarii sistemului de asigurari sociale de sanatate

Pe parcursul perioadei in care a detinut functia de medic-sef al CNAS, dr. Filip s-a dovedit un foarte bun comunicator, de nenumarate ori reusind sa „potoleasca spiritele”, atat in relatia cu jurnalistii, cat mai ales in relatia cu medicii.

Dr. Rodica Costinea, noul medic sef al Casei nationale de Asigurari de Sanatate, lucreaza in cadrul institutiei din luna ianuarie 2007, inainte fiind director in Ministerul Sanatatii, pentru relatia cu Directiile de sanatate publica.

 


Categorii: C.A.S., Stiri

Adaugati un comentariu


 

*