Miscari „de trupe” la Spitalul Judetean Buzau

25 iulie 2012 | 0 comentarii |

Maine, in sedinta Consiliului Judetean, se stabileste noua componenta a Consiliului de Administratie al celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet. In scurt timp va fi desemnata si noua echipa manageriala.

 

Schimbarile de la nivelul conducerilor unitatilor deconcentrate de la nivelul judetului Buzau se produc, una cate una. Efectul bulgarelui de zapada se face deja simtit, iar sistemul sanitar nu face exceptie.

Maine, asa cum Sanatatea Buzoiana a anticipat inca de la sfarsitul lunii trecute, are loc, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean (CJ), prima miscare „de trupe” de la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta. La propunerea presedintelui Cristi Bigiu, membrii miniparlamentului judetean vor decide noua componenta a Consiliului de Administratie (CA) al celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet.

 

Ceva, ceva, tot mai ramane

 

Astfel, potrivit  proiectului de Hotarare aflat pe ordinea de zi, noul CA al SJU Buzau pastreaza din vechea echipa reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) a Judetului Buzau, respectiv, pe dr. Venera Acsinte (director executiv) si pe ec. Daniela Dumitru (director adjunct economic). Cel putin deocamdata, cat timp acestea se afla inca la conducerea institutiei care reprezinta Ministerul Sanatatii in teritoriu. Se vor desemna insa alti doi membri din partea CJ, ca reprezentanti ai partidelor care formeaza majoritatea, precum si noul reprezentant al presedintelui CJ in CA.

Isi pastreaza statutul de „invitat” dr. Victor Ionita – din partea Colegiului Judetean al Medicilor, al carui presedinte ales este (cel putin pana se va decide daca acesta va ocupa functia de director medical in noua echipa manageriala a SJU), iar Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor  (OAMGMAMR) va fi reprezentat de as. Elena Comanescu, presedintele interimar al organizatiei profesionale (cel putin pana la alegerile care vor avea loc in aceasta toamna).

 

Si supleantii au rolul lor

 

Dr. Viorica Mihalascu si ec. Cocuta Circiu au calitatea de membri supleanti din partea DSP, iar supleanti ai reprezentantilor organizatiilor profesionale, cu statut de invitat, vor fi dr. Ovidiu Ungureanu si as. Luminita Turcu.

 In prima sedinta a CA dupa numirea ce va avea loc maine, dintre cei cinci membri nominalizati se va alege presedintele CA, al carui mandat este de 6 luni, urmand ca dupa aceea sa preia aceste atributiuni un nou membru.

Potrivit normelor legale in vigoare, membrii CA vor beneficia de o indemnizatie lunara de 1% din salariul managerului, care va participa la sedintele Consiliului, dar nu va avea drept de vot.

Cate un reprezentant al Sindicatului SANITAS, Sindicatului AMBULANTA si Sindicatului TESA – „Omenia” va putea participa la sedinte in calitate de invitat permanent.

 

Efectul bulgarelui de zapada

 

Odata stabilita noua componenta a Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, schimbarea echipei manageriale a unitatii medicale va urma in scurt timp.

Tot in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean din 26 iulie se supune aprobarii numirea temporara a av. Alina Badulescu, pe o perioada de un an, in functia de director general al Directiei de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC), despre care Sanatatea Buzoiana v-a informat deja la inceputul acestei saptamani.

De asemenea, consilierii judeteni vor avea de aprobat punerea in functiune, incepand cu data de 1 august, a Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati „Dumbrava Minunata” din cadrul DGASPC si se aproba „regulamentul de organizare si functionare al Centrului” a carui conducere  va fi asigurata, cel mai probabil, de fosta directoare a Directiei, Claudia Rosioru.


Categorii: Institutii

Adaugati un comentariu


 

*